Nu i-a plăcut scenariul și era cât pe ce să rateze rolul vieții! Russell Crowe, mărturisiri despre ''Gladiatorul''

Este cunoscut drept unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood. A bifat nenumărate filme, însă un singur rol i-a adus Oscarul. Russell Crowe a făcut artă din interpretarea personajului principal în filmul "Gladiatorul".

Russell Crowe în filmul ''Gladiatorul'' (2000)

hepta.ro

Au trecut 20 de ani de la premiera super producției cinematografice ''Gladiatorul'', distinsă cu nu mai puțin de 5 premii Oscar. Unul dintre ele i-a revenit lui Russell Crowe, care făcea atunci rolul vieții. Dar ce nu știai este că acesta a fost convins cu greu să accepte să facă parte din distribuție.

Actorul neozeelandez a fost ales pentru rolul principal, acela al generalului Roman, Maximus. La prima citire a scenariului, Crowe l-a considerat depășit.

''Am citit scenariul și m-am gândit că nu este demn de un film. Apoi, Parkes (producătorul filmului) mi-a spus: 'e anul 180 î.Hr., ești un general roman și vei fi lucra în regia lui Ridley Scott' '', mărturisește starul.

După cele spuse de producător, Russell Crowe s-a gândit serios la eventuala colaborare dintre el și Ridley Scott. În acel moment a luat decizia de a da o șansă implicării în proiect și, cu siguranță, a fost cea mai bună alegere pe care o putea face.

Filmul s-a bucurat de un succes imens, aducându-i un Oscar lui Crowe pentru cel mai bun actor în rol principal, dar și premiile pentru cea mai bună imagine, cel mai bun sunet, cele mai bune efecte speciale și cele mai bune costume.

Nu i-a plăcut scenariul și era cât pe ce să rateze rolul vieții! Russell Crowe, mărturisiri despre ''Gladiatorul''

Russell Crowe în filmul ''Gladiatorul'' (2000)

hepta.ro

Filmul spune povestea generalului Maximus, loial armatei conduse de Marcus Aurelius. Maximus (Russell Crowe) trezește invidia în persoana fiului lui Aurelius, Commode, care este și moștenitorul tronului (Joaquin Phoenix).

Pentru a-și satisface setea de putere, noul împărat, după ce și-a ucis tatăl, dă ordinul de a-l ucide pe Maximus, care reușește să scape. Pentru a se răzbuna, Commode a ucis familia generalului Roman, după care l-a trimis drept sclav în Africa.

Cumpărat și instruit pentru a deveni gladiator, el a devenit rapid unul dintre cei mai buni și și-a pregătit evadarea, ajutat de senatori care au văzut în el o cale prin care să aducă din nou democrația în Roma și să îl elimine pe împărat.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri