Căutare Live

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au explicat de ce au preferat să reprogrameze manifestarea în schimbul anulării

După ce săptămâna trecută a fost anunţată reprogramarea celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au explicat de ce au preferat această soluţie unei anulări complete a manifestării culturale.

"Dacă Cannes este celebru pentru dimensiunea sa artistică şi mediatică, joacă un rol primordial în economia cinematografiei mondiale. Când a fost luată decizia de a anula organizarea din mai, profesioniştii ne-au cerut să nu renunţăm la a-l organiza. Deci am decis, după o rapidă şi amplă consultare naţională şi internaţională, că trebuie să luăm în calcul toate pistele care să permită mai degrabă o amânare decât o anulare pur şi simplu", este explicaţia publicată pe site-ul festivalului.

Considerat drept o rampă de lansare pentru numeroase filme independente, Festivalul de la Cannes susţine de fapt un rol foarte important în industria cinematografică. Succesul mondial al filmului "Parasite", de anul trecut, a debutat la Cannes, cu un Palme d'Or.

Mai multe filme care erau foarte aşteptate anul acesta, precum "Benedetta", de Paul Verhoeven, cu Virginie Efira, contau pe această platformă să le poată oferi o bună reclamă pentru filmele considerate dificil de accesat.

Marche de Film, precum şi secţiunile paralele (Semaine de la critique, Quinzaine des réalisateurs, ACID), sunt de asemenea afectate de această amânare. Dacă organizatorii festivalului se gândesc în continuare la soluţii, evenimentul rămâne "să fie atent la evoluţia situaţiei sanitare mondiale".

Dacă acreditările rămân pentru moment deschise, conferinţa de presă pentru anunţarea selecţiei, prevăzută pentru 16 aprilie, a fost amânată: "Dacă Festivalul este confirmat pentru sfârşitul lunii iunie sau începutul lui iulie, conferinţa va fi cu o lună înainte, la Paris, la o dată care rămâne să fie anunţată".

Sursa : news.ro

Actorul Mark Blum, cunoscut din „Desperately Seeking Susan” şi „Crocodile Dundee”, a murit din cauza Covid-19...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x