Căutare Live

Oscar 2020 - Franţa propune spre nominalizare „Les Misérables”, de Ladj Ly, recompensat la Cannes cu premiul juriului

Franţa a ales să propună spre nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 producţia „Les Misérables”, scrisă şi regizată de Ladj Ly, care a fost recompensată anul acesta la Cannes cu premiul juriului.

Franţa a ales să propună spre nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 producţia „Les Misérables”, scrisă şi regizată de Ladj Ly, care a fost recompensată anul acesta la Cannes cu premiul juriului.

În cursa pentru desmnearea propunerii s-au mai aflat „Portrait de la jeune fille en feu”, de Celine Sciamma, premiat pentru scenariu la Cannes 2019, şi „Proxima”, de Alice Winocour, care a avut premiera la Toronto şi a primit o menţiune de onoare.

„Les Misérables”, care a fost cumpărat de Amazon pentru distribuţie în Statele Unite, a primit critici favorabile, iar Ly a fost comparat cu Spike Lee.

Drama franceză abordează subiecte sociale sensibile - protestele şi traiul în suburbiile Parisului.

„Les Misérables”, lungmetrajul de debut al lui Ladj Ly, vorbeşte despre brutalitatea poliţiei, iar titlul este o invocare a romanului lui Victor Hugo.

Din distribuţie fac parte Damien Bonnard, Alexis Manenti şi Djibril Zonga.

Stéphane a venit din Cherbourg pentru a se alătura Brigăzii Anticrimă din Montfermeil, un cartier din suburbiile Parisului. Îşi întâlneşte noii colegi de echipă, Chris şi Gwada, ale căror metode sunt, uneori, „speciale”, şi descoperă rapid tensiunile dintre diferite grupuri din zonă. Când o operaţiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează fiecare mişcare a lor.

La scenariu au colaborat Giordano Gederlini şi Alexis Manenti.

Franţa este una dintre naţiunile cu mare succes la categoria denumită până anul acesta „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar - a primit 40 de nominalizări şi 11 trofee.

Italia are în palmares 14 Oscaruri din 31 de nominalizări.

Cel mai recent, Franţa a fost reprezentată între filmele nominalizate de „Mustang” (r. Deniz Gamze Erguven), în 2015. Cel mai recent, trofeu Oscar al categoriei a fost câştigat de „Indochine”, cu Catherine Deneuve, în urmă cu 25 de ani.

România a propus pentru nominalizare lungmetrajul „La Gomera” al lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov în rol principal.

Termenul limită pentru anunţarea propunerilor spre nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 este 1 octombrie 2019. Academia americană de film va alege 10 producţii finaliste. Nominalizările vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020.

Cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020, la Los Angeles.

Sursa : news.ro

Alexandru Papadopol şi Medeea Marinescu, în serialul „Bani negri (pentru zile albe)” produs de HBO Europe... Primetime Emmy 2019 - „Game of Thrones” şi „Fleabag”, marile câştigătoare. HBO şi Netflix, cele mai multe trofee...
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2022. Vărsătorii trebuie să fie atenți la secretele pe care le împărtășesc cu ceilalți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 202 vine cu sfaturi pentru nativii din zodia Vărsătorului....
Parteneri
Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. Cum a reușit producția să ocupe poziții fruntașe în preferințele cinefililor
Catine.ro
Ultimele știri
x