Cel mai profitabil film horror din istorie! La premieră, oamenii au plecat din sală pentru că erau îngroziți

 
+4 click pentru
galerie

De departe cel mai profitabil film realizat vreodată raportat la investiția făcută, cu un buget de doar 15.000 de dolari, “Paranormal Activity” a avut încasări de 194 de milioane de dolari în întreagă lume după premieră din 2009, devenind nu doar un film profitabil, ci și un adevărat fenomen.

“Paranormal activity” (Activitate paranormală) este un film american din 2007 scris și regizat de Oren Peli. Ideea centrală a filmului este un cuplu tânăr, Katie și Micah, care sunt bântuiți de o entitate supranaturală în casa lor. Filmarea are loc din perspectiva celor doi, aceștia folosesc o cameră cu ajutorul căreia înregistrează evenimentele anormale, încercând să afle ce anume îi bântuie.

Chiar dacă filmul urmează un scenariu tipic filmului artistic, multe dintre întâmplările din film sunt bazate pe întâmplări adevărate.  Regizorul povesteşte că ideea de a realiza acest film i-a venit după mai multe nopţi nedormite în casa sa din California.

„Erau câteva lucruri greu de explicat. Nu am crezut niciodată că ar fi vorba de o fantomă sau că am de a face cu vreun fenomen supranatural. Dar asta m-a pus pe gânduri”,a declarat Oren Peli.

La origine realizat că un film independent pentru un festival de film din 2007, producția a fost cumpărată de Paramount Pictures și modificată, în special finalul filmului. Inițial a fost lansat doar în Statele Unite, pe 25 septembrie 2009, iar mai târziu la nivel internațional, pe 16 octombrie 2009.

Filmul a avut parte de încasări de 108 de milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite, dar și 194 de milioane de dolari în cinematografele din întreaga lume, făcându-l cel mai profitabil film realizat vreodată, raportat la investiția inițială

Inițial, după prezentarea filmului în cadrul festivalului, casa de producții “DreamWorks” a vrut să facă un remake al filmului, așa că a încheiat o înțelegere cu regizorul care a avut o singură condiție, înainte de începerea filmărilor pentru remake să lase filmul original să ruleze în cinema pentru a testa audiența.

Adam Goodman, producător al casei “DreamWorks”,  și-a dat acordul și astfel a testat filmul. În timpul ecranizării , oamenii plecau din sălile de cinema, ceea ce a dat tuturor de gândit că filmul este un adevărat eșec. Însă, după mai multe testări, a rezultat faptul că oamenii plecau de frică, erau împietriți de ceea ce văd.

Decizia finală a fost că remake-ul nu este profitabil și nici necesar, așa că Paramount Pictures, cei care în 2005 au afiliat “DreamWorks” lor, au cumpărat drepturile filmului și l-au adus în cinematografe în 2009, doar cu mici modificări.

Un al doilea film din serie a fost lansat pe 22 octombrie 2010, regizat de Tod Williams,cu un buget de doar 3 milioane de dolari a avut încasări de 156 de milioane de dolari.

Cel de-al treilea film a avut premieră pe 19 octombrie 2011, regizat de Henry Joost și Ariel Schulman, a fost cel mai mare succes financiar din întreaga să serie, încasând peste 200 de milioane de dolari.

Pe 19 octombrie 2012, a fost lansat “Activitate paranormală 4”, acțiunea având loc la câțiva ani după evenimentele din al doilea film din serie. În 2015 s-a lansat “Activitate paranormală 5” .

Sursa: wikipediafacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI