Pelicula „La vérité”, cu Catherine Deneuve şi Juliette Binoche în rolurile principale, va deschide Festivalul de Film de la Veneţia

 

Cel mai nou film al japonezului Hirokazu Kore-eda, „The Truth/ La vérité”, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke în distribuţie, va deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de la Veneţia.

Acesta este primul film realizat în afara Japoniei de cineastul premiat cu Palme d’Or anul trecut, pentru „Shoplifters”.

El este inclus în competiţia festivalului şi va fi proiectat pe 28 august, la Lido.

Este prima dată în şapte ani când directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, nu a ales un film de Hollywood pentru inaugurarea festivalului, scrie Variety. În anii trecuţi, acest rol l-au avut „First Man”, „Downsizing” şi „La La Land”.

„La vérité” spune povestea lui Fabienne, interpretată de Deneuve, care domină bărbaţii, în general, iar ei o iubesc şi o admiră. Când îşi publică memoriile, fiica ei, Lumir (Binoche), se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Hawke) şi copilul lor. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: sunt spuse adevăruri, plătite poliţe, sunt confesate iubiri şi resentimente.

Lungmetrajul a fost filmat timp de zece săptămână, în Paris, în toamna lui 2018. „Am încercat să îmi fac personajele să trăiască în cadrul acestui univers mic, cu minciunile, mândria, regretele, tristeţea, bucuria şi împăcarea lor”, a transmis cineastul.

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 28 august - 7 septembrie.

Cineastul spaniol Pedro Almodóvar şi actriţa britanică Julie Andrews vor primi trofee Leul de Aur pentru întreaga activitate.

Sursa : news.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI