Căutare Live

Pelicula "Morgen" a fost premiata in Luxemburg

Filmul romanesc "Morgen", in regia lui Marian Crisan, a castigat Marele Premiu si Premiul Publicului la a III-a editie a Festivalului de Film din Europa Centrala CinEast2010. Filmul realizat in 2010 este o co-productie Romania - Franta - Ungaria si ii are in distributie pe Andras Hathazi, Yilmaz Yalcin si pe Elvira Rimbu.

Romania a participat, pentru prima data, ca invitat de onoare, la Festivalul de Film din Europa Centrala, organizat anul acesta la Luxemburg, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Filmele romanesti au putut fi prezentate in festival cu concursul Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Luxemburg.

Proiectia filmului Morgen a avut loc in deschidere, la 9 noiembrie, la Cinemateca din orasul Luxemburg, fiind urmata de o dezbatere cu publicul, moderata de Ambasadorul Romaniei, domnul Vlad Alexandrescu.

In cadrul festivalului, care a cuprins productii cinematografice din Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria, au mai fost prezentate trei lung-metraje romanesti: California Dreamin' (2007), Pescuit sportiv (2009) si Periferic (2008), respectiv patru scurt-metraje romanesti: Trafic (2004), O zi buna de plaja (2007), Marilena de la P7 (2006) si Megatron (2008).

Sursa: Sapteseri

Documentarul romanesc "Lumea vazuta de Ion B.", distins cu premiul Emmy!... VIDEO! Seara cascadoriilor pentru Ghost Rider 2...
Ultimele știri