Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Portert de actriță. Julia Marcan, despre rolul fetiței răsfățate din filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun”

Julia Marcan este o tânără stea în ascensiune, în vârstă de 11 ani, un copil muncitor, care face totul cu maximă seriozitate și pasiune. Anul acesta a fost unul foarte productiv pentru ea pe plan profesional, Julia fiind implicată în două proiecte mari, atât pentru rolul din serialul „Sacrificiul”,  cât și pentru apariția în primul ei film de cinema – „5GANG: Un Altfel De Crăciun”.

Portert de actriță. Julia Marcan, despre rolul fetiței răsfățate din filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun”

Filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun“, regizat de Matei Dima (aka BRomania), a înregistrat cel mai mare succes de box office al unui film românesc din ultimii 30 de ani, în primul weekend de la premiera în cinematografe.

În lungmetrajul „5GANG: Un Altfel De Crăciun”, Julia joacă rolul Alinuței, fata lui Corneliu Carafă, jucat de Micutzu. Alinuța este o fetiță în vârstă de nouă ani, fană dedicată a lui Selly, care consideră că totul i se cuvine și i se permite, profitând când este cazul, de un eveniment nefericit din viața ei.

Ce spune Julia Marcan despre primul rol într-o producție cinematografică care scrie istorie în industria filmului românesc? Pentru rolul Alinuței din filmul 5GANG, Julia a muncit din greu și a trecut prin patru probe de casting: „Mi-am dorit foarte mult acest rol. M-au chemat de patru ori la casting și chiar a fost o provocare. Și fără lipsă de modestie vă spun că am dat ceva castinguri până acum. Într-un final i-am convins și mă bucur tare mult că s-a întâmplat așa.”

Faima vine și cu multe sacrificii pe plan personal, iar Julia recunoaște că pentru un copil nu este un lucru ușor, dar pasiunea o motivează să continuie să muncească: „Nu vă voi spune că este ușor. Timpul meu liber aproape ca nu există. Mă împart între școală, filmări, repetițiile de la Palatul Național al Copiilor unde fac teatru, muzică și sunt parte din cor. Dar, pe de altă parte, e ceea ce îmi place cel mai mult să fac și de aceea nu o simt ca pe o mare greutate. Sunt sigură că acesta este drumul pe care vreau să merg.”

Precum majoritatea copiilor de vârsta ei, pentru Julia, întâlnirea cu Selly și gașca 5GANG a fost un vis devenit realitate: „Acum un an, am fost într-un turneu în China cu colegii mei de la corul Allegretto. În autocar când mergeam spre spectacolele pe care urma să le susținem, cântam piesele din Gang. Știam versurile cu toții la perfecție! Eram înebuniți! La doar un an mai târziu eu să joc într un film cu ei pare incredibil. Aș vrea să-i mulțumesc lui Matei și Gang-ului pentru că au crezut în mine și sper la proiecte la fel de frumoase pe viitor, împreună.”

Anul 2019 i-a adus cu o serie de succese profesionale importante Juliei, pentru care a muncit în fiecare zi: „2019 a fost un an foarte bun pentru mine din punct de vedere profesional. Am obținut un rol important într-un serial de succes și rolul din filmul 5GANG. E mai mult decât am visat! Mai am de filmat pentru serialul în care joc, îmi văd de școală și de repetițiile la teatru și muzică și vedem ce mai urmează. Nu îmi fac planuri pe termen lung.”

Filmul 5GANG: Un altfel de Crăciun este disponibil în cinematografele din toată țara. Bilete pot fi cumpărate pe film.5gang.ro.