Puțini le-au observat, dar sunt uriașe. Cele mai mari GREȘELI din istoria filmului!

 

Niciun film nu e lipsit de păcat, așa că e cazul să știi câteva dintre cele mai mari gafe din filme. Există și conturi de YouTube care le disecă, astfel încât să știi ce ți-a scăpat și să încerci să fii mai atent data viitoare.

Sunt filme proaste, pe care toată lumea le evită și care primesc doar recenzii proaste, apoi sunt cele foarte scumpe sau foarte mult lucrate, care ajung să stabilească recorduri. Există însă un capitol la care ambele categorii de filme sunt egale: greșelile. Cele mai mari gafe din filmele de la Hollywood s-au răspândit mai repede odată cu Internetul, iar pe YouTube poți găsi tot felul de videouri în care îți sunt explicate.

Fie că apar în cadru membri ai echipei de filmare sau obiecte care nu corespund vremii în care se desfăşoară acţiunea, fie că decorul se schimbă (fără motiv) de la o secvenţă la alta, numeroase gafe s-au strecurat în filmele produse la Hollywood. Mai mereu, cele mai mari gafe din filme trec neobservate pentru că oamenii sunt preocupați de acțiune în general, nu dau atenție detaliilor.

Totuși, sunt observate de critici, cum este și canalul Cinema Sins, poate cel mai cunoscut din online, alături de Screen Junkies. De la „Terminator”  din anii ’80 până la cele mai noi filme Marvel, găsești o colecție impresionantă de videoclipuri în care ai șansa să vezi ce în sala de cinema ți-a scăpat. Mai jos este o listă cu cele mai mari gafe din filme.

Cele mai mari gafe din filme, listă aproape cât Hollywood

„North By Northwest” din 1959 este un thriller de spionaj considerat unul dintre cele mai bune realizate de Alfred Hitchcock, dar este, de asemenea, cunoscut pentru o gafă destul de mare: un băiat dintre figuranți îşi acoperă urechile înainte ca împuşcăturile să înceapă în cafeneaua Mount Rushmore. Știa, desigur, din scenariu, dar a uitat să se prefacă la fel cum au făcut toți ceilalți.

Înainte de „Terminator”, Arnold Schwarzenegger a fost recunoscut pentru filmul „Commando“ din 1985. Acesta a fost un adevărat succes comercial, iar actorul a ajuns cunoscut drept erou de acțiune. Chiar şi aşa, lungmetrajul este presărat cu greşeli dintre cele mai diverse, după cum scrie Playtech. Una dintre cele mai evidente este repararea, ca prin miracol, a maşinii distruse pe care colonelul John Matrix (Arnold Schwarzenegger) o conduce. Asta se întâmplă în câteva secunde, dar cei cu un ochi ager văd ce s-a întâmplat acolo.

„Jurassic Park“ din 1993, filmul prin care Steven Spielberg a pornit o franciză impresionantă, este presărat cu gafe dintre cele mai diverse şi mai amuzante. De la uşa cu mâner şi pe stânga, şi pe dreapta, la „prosopul magic“ şi la lipsa unor personaje în scene imediat următoare, toate fac parte din celebrul film. Totuși, cu sau fără unele dintre cele mai mari gafe, filmul a fost un succes mare și anul acesta a fost lansat cel mai nou episod al francizei.

În „Pulp Fiction” din 1994, regia lui Quentin Tatantino, considerat un perfecţionist al operelor sale cinematografice în care erorile nu prea îşi au locul, capătă câteva goluri. După ce Jules şi Vincent (John Travolta, respectiv Samuel L. Jackson) trag o rafală de gloanţe asupra unui suspect, acestora li se întoarce serviciul. Însă, urmele de gloanţe apar înainte ca un alt personaj să tragă asupra lor.

Vezi continuarea AICI.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe