Doliu în lumea filmului! Un regizor celebru, asociat cu trilogia ”Stăpânul inelelor”, a murit

Lumea filmului este în doliu după ce un actor cunoscut s-a stins din viață. Este vorba despre Geoff Murphy, care era asociat cu trilogia ”Stăpânul inelelor”. 

Lumea filmului este în doliu după ce un actor cunoscut s-a stins din viață. Este vorba despre Geoff Murphy, care era asociat cu trilogia ”Stăpânul inelelor”.

Producătorul și regizorul Geoff Murphy, care s-a născut în 1938, în Wellington, a murit la vârsta de 80 de ani. Anunțul privind trecerea lui în neființă a fost confirmat de Comisia pentru Film din Noua Zeelandă, iar organizația l-a numit "una dintre figurile majore ale renaşterii cinematografiei neozeelandeze la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980".

Geoff Murphy a reprezentat fundația cinematografiei din Noua Zeelandă, iar în urma sa rămân moșteniri precum „Goodbye Pork Pie” sau „The Quiet Earth”, potrivit theguardian.com.

Murphy a fost membru fondator al trupei muzicale şi de teatru Blerta. Primul său film, "Wild Man" a fost realizat cu membrii Blerta. Road movie-ul său "Never Say Die" i-a oferit lui Temuera Morrison ("Once Were Warriors", "Aquaman") primul său rol principal, potrivit News.ro.

"La sfârşitul anilor 1980, Geoff a lucrat în special în Statele Unite, regizând filme precum "Young Guns II" şi "Under Siege 2", având o contribuţie importantă ca regizor secund al filmelor "Dante’s Peak" şi "Lord of the Rings", de Peter Jackson”, potrivit NZFC.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri