Căutare Live

Rochiile purtate de Vivien Leigh in "Pe aripile vantului" vor fi reconditionate

Un muzeu american doreste sa stranga 30.000 de dolari pentru a reconditiona cinci dintre rochiile spectaculoase purtate de actrita Vivien Leigh in filmul "Pe aripile vantului/ Gone With The Wind" (1939), de Victor Fleming, informeaza Reuters

The Harry Ransom Center de la University of Texas, din orasul american Austin, care achizitioneaza si conserva diverse obiecte de interes cultural, a lansat un apel public pentru a strange suma de 30.000 de dolari necesara operatiunilor de reconditionare a cinci dintre rochiile spectaculoase purtate de personajul Scarlett O'Hara, interpretat de actrita Vivien Leigh, din lungmetrajul "Pe aripile vantului".

Rochiile fac parte din colectia artistica a cineastului David O. Selznick, producatorul filmului "Pe aripile vantului" si al altor pelicule devenite clasice, precum "S-a nascut o stea/ A Star Is Born", "Rebecca" si "Duel sub Soare/ Duel in the Sun".

"Costumele se afla intr-o stare fragila si nu pot fi expuse in acest moment", se afirma in comunicatul emis de muzeul american.

The Ransom Center spera sa prezinte cele cinci rochii in anul 2014, in cadrul unei expozitii speciale care va marca 75 de ani de la lansarea filmului "Pe aripile vantului" si sa le imprumute si altor muzee din lumea intreaga.

Printre rochiile ce vor fi reconditionate de Ransom Center se afla rochia rosie de bal purtata de Scarlett O'Hara la petrecerea ocazionata de aniversarea lui Ashley Wilkes, rochia de mireasa pe care a purtat-o la ceremonia de casatorie cu Charles Hamilton si doua rochii de casa - una din catifea albastra si o alta din catifea verde.

Din colectie face parte si celebra rochie din catifea verde pe care Scarlett O'Hara a confectionat-o din draperiile din casa, pentru intalnirea cu Rhett Butler, de la care dorea sa obtina un ajutor financiar.

"Pe aripile vantului" a castigat opt premii Oscar in 1939, inclusiv pentru cel mai bun film si cea mai buna actrita in rol principal - Vivien Leigh.

Foto: dailymail.co.uk

Filmul de marti seara, la Antena 1: "Cei trei muschetari", de la ora 20:30... Trotki si Tarkovski, in Delta Dunarii...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri