Scorsese îşi justifică afirmaţiile despre Marvel într-un editorial NY Times: Realitatea e că sălile din majoritatea multiplexurilor sunt aglomerate cu filme din francize

Cineastul american Martin Scorsese şi-a apărat şi clarificat, într-un editorial publicat de The New York Times, afirmaţiile făcute în urmă cu câteva săptămâni referitor la filmele Marvel.

La începutul lunii octombrie, Martin Scorsese a stârnit o polemică la Hollywood după ce a declarat într-un interviu acordat revistei Empire că filmele cu supereroi, precum cele produse de studiourile Marvel, nu reprezintă cinematografie, ci seamănă, mai degrabă, cu un parc tematic.

Numeroase voci s-au exprimat cu privire la aceste remarci - unele, precum Francis Ford Coppola, de partea lui Scorsese, altele, precum Samuel L. Jackson, împotrivă.

În editorialul publicat luni, cineastul a subliniat că nu urăşte filmele Marvel, dacă are aceste viziune, ci că, pur şi simplu, nu sunt pentru el.

„Multe filme care aparţin unor francize sunt realizate de oameni cu talent şi pricepere remarcabile. Poţi vedea asta pe ecran. Faptul că filmele ca atare nu mă interesează este o chestiune de gust şi temperament”, a scris Scorsese. „Ştiu că dacă eram mai tânăr, dacă m-aş fi maturizat mai târziu, s-ar putea să fi fost entuziasmat de aceste filme şi chiar să fac eu unul. Dar am crescut când am crescut şi am dezvoltat un simţ al filmului - a ceea ce erau şi a ceea ce puteau fi - care era departe de Universul Marvel cum suntem noi, pe Pământ, de Alpha Centauri”.

Regizorul a explicat că, în tinereţe, a ajuns să vizioneze filmele lui Alfred Hitchcock, care pot fi considerate franciza vremii şi care ar putea avea în ele calitatea de „parc tematic”, dar asta nu era caracteristica lor principală.

„Şaizeci sau şaptezeci de ani mai târziu, încă vedem filmele alea şi ne minunăm la ele”, a continuat Scorsese, care a subliniat că revenirea asupra peliculelor nu e datorată efectelor şi şocului produs.

Cineastul a descris modul de realizare a filmelor astăzi ca fiind condus de marketing şi de public.

El a comparat filmele Marvel cu cele de autor. „Altfel spus, ele sunt tot ceea ce filmele lui Paul Thomas Anderson sau Claire Denis sau Spike Lee sau Ari Aster ori Kathryn Bigelow sau Wes Anderson nu sunt. Când urmăresc un film realizat de oricare dintre aceşti cineaşti, ştiu că voi vedea ceva nou şi că voi fi dus în zone neaşteptate de experienţă şi poate chiar ce nu pot fi numite. Simţul meu referitor la ce este posibil în povestirea prin imagini care se mişcă şi sunete va fi extins”.

Martin Scorsese a adăugat că există un motiv pentru care vrea să vorbească împotriva acestor filme. El este de părere că, în mediul actual, este mai greu ca niciodată pentru filme care nu fac parte din francize să ajungă în cinematografe şi recunoaşte că susţine acest lucru ca realizator al unui film pentru Netflix („The Irishman”), iar serviciul de streaming i-a oferit resursele pe care niciun studio tradiţional nu i le-ar fi dat pentru acest film.

„Avem o lansare în cinematografe, ceea ce e minunat. Mi-ar plăcea ca filmul să ruleze pe mai multe ecrane pentru o perioadă mai lungă? Bineînţeles. Dar nu contează cu cine îţi faci filmul, realitatea este că sălile din majoritatea multiplexurilor sunt aglomerate cu filme din francize”, a mai scris Scorsese.

„The Irishman”, cu Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci şi Harvey Keitel în distribuţie, a avut premiera mondială la New York Film Festival. El va rula în săli independente de cinema din SUA din 1 noiembrie până la premiera pe platforma Netflix, pe 27 noiembrie.

Sursa : news.ro

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf si anamaria prodan care il tine in brate pe bebeto
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
colaj de fotografii cu rapperita lizzo acoeprit de o plasa mov
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Mai multe articole
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri