Un important institut cinematografic a stabilit care sunt cele mai bune filme ale anului 2018! Tu pe câte dintre ele le-ai văzut?

 

Anul 2018 a adus pe marile ecrane producții cinematografice de excepție. Acum, la sfârșit de an, American Film Institute (AFI) prezintă un top zece a celor mai bune filme ale anului, însă nu este un clasamente obișnuit, lista este realizată cu ajutorul unor profesioniști din industria cinematografică.

Conform listei transmisă de American Film Institute, musicalul "A star is born", de Bradley Cooper, lungmetrajul cu supereroi "Black Panther", de Ryan Coogler, şi horrorul "A quiet place", de John Krasinski, au fost incluse pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2018.

Pe aceeaşi listă au mai fost incluse o peliculă despre maturizare, "Eighth Grade", de Bo Burnham, una dedicată întregii familii, "Mary Poppins Returns", de Rob Marshall, şi dramele istorice "BlacKkKlansman", de Spike Lee, "If Beale Street Could Talk", de Barry Jenkins, "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, "Green Book", de Peter Farrelly, şi "First Reformed", de Paul Schrader, potrivit Mediafax.

Lista celor de la American Film Institute nu este un clasament, peliculele fiind selecţionate pentru că promovează artă filmului, îmbogăţesc moştenirea culturală a cinematografiei americane, inspiră publicul şi artiştii deopotrivă şi îşi lasă amprenta asupra societăţii americane, potrivit Institutului de Film American.

Peliculele sunt alese de critici, profesionişti din industria cinematografică, artişti din domeniul televiziunii şi filmului şi membrii acestei instituţii culturale.

Institutul American de Film ( American Film Institute, AFI) este o organizație non profit, creată în SUA, în 1967 pentru a cataloga toate filme americane comerciale din primele zile ale industriei până în prezent. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI