Top 5 locaţii din Star Wars pe care fanii seriei trebuie să le vadă

 

Mulţi dintre noi visăm să călătorim pe alte planete, însă fanii "Star Wars" pot vizita locurile pe care le-au văzut în film.

Hotel Sidi Driss, Matmata, Tunisia

Una dintre cele mai cunoscute locaţii în care s-a filmat este locul copilăriei lui Luke Skywalker, pe planeta Tatooine. 

Acum câteva secole au fost construite peşteri subterane care aveau rolul de case. Mai târziu acestea au fost transformate în Hotel Sidi Driss pe care George Lucas l-a folosit pentru a filma scenele din copilăria lui Luke Skzwalker în filmul original. 

Naboo

Pădurea Naboo, unde Jar Jar Binks i-a întâlnit pentru prima dată pe Obi-Wan Kenobi şi Qui-Gon Jinn în "The Phantom Menace" se află în Anglia şi este Whippendell Woods. Pentru că în această pădure nu există izvoare, scenele în care apare apa au fost create cu efecte digitale.

Casa lui Luke

Scenele cu exteriorul casei lui Luke, iglu-ul său, au fost filmate pe un lac secat. Iglu-ul există şi acum şi se poate ajunge acolo cu o maşină de teren. Craterele care se văd în fundal au fost create manual pentru a da impresia că există case subterante în apropiere.

Avenue 7 Novembre, Medenine, Tunisia

Când Anakin era un sclav in "The Phantom Menace" scenele au fost filmate pe o stradă reală din Tunisia. Clădirile care apar în film sunt nişte camere folosite în trecut de pentru depozitarea grânelor.

Abu Dhabi

Pentru noua parte "Star Wars", regizorul J.J. Abrams a preferat deşertul din Emiratele Arabe Unite, renunţând la cel din Tunisia. Scenele de pe planeta Jakku au fost filmate în Abu Dhabi. 

Primul film din serie a fost difuzat pe 25 mai 1977 de 20th Century Fox şi a devenit un fenomen de cultură populară, răspândit în lumea întreagă, după care au urmat încă şase filme. Ultimul a apărut pe 18 decembrie 2015.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe