Toronto Film Festival cere eliberarea imediată a regizorului sudanez Hajooj Kuka

Reprezentanţii Toronto Film Festival au cerut eliberarea imediată a regizorului sudanez Hajooj Kuka, membru în Academia americană de film, încarcerat recent la Khartoum împreună cu alţi patru artişti, scrie The Hollywood Reporter.

„Hajooj Kuka este un cineast excepţional. Ultimele două filme ale lui, «Beats of the Antonov» şi «Akasha», au fost prezentate în festivalul nostru. Recent, a fost invitat să facă parte din Academia americană. Acum, este închis în Sudan. Trebuie să facem ceva zgomot legat de asta”, a scris pe Twitter directorul artistic şi co-preşedinte al festivalului, Cameron Bailey.

Filmul „Beats of the Antonov”, despre oamenii din statul Nilul Albastru şi Munţii Nuba din Sudan şi lupta lor cu armata, a fost desemnat în 2014, de public, cel mai bun documentar la Toronto FF. „Akasha” a fost proiectat în festival în 2018.

Bailey a partajat un mesaj al producătorului „Akasha”, Steve Markowitz, care a cerut joi un răspuns internaţional privind detenţia lui Kuka.

Pe 13 august, Kuka a anunţat pe propriul cont de Twitter că el şi alţi artişti au fost arestaţi de militanţi religioşi după ce au participat la un workshop de teatru.

„Am fost atacaţi în timpul unui workshop de teatru în Khartoum de instigatori islamişti. Poliţia a fost alături de atacatori şi ne-a arestat. Acum aşteptăm procesul. Există vreun sprijin pentru artişti sau trebuie mai întâi să fim ucişi?”, a scris el.

Cineastul sudanez este fondatorul Refugee Club şi a lucrat, ca editor de imagine, la Middle East Broadcast Network din Virginia şi la Shilo Incorporation din New York City.

Sursa: News.ro

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri