Live acumFilm: Transformers: Razboiul lor in lumea noastra
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Tragedie. Marele actor A MURIT! John Mahoney s-a stins într-un azil la 77 de ani!

Actorul britanic John Mahoney, care l-a interpretat pe Martin Crane în sitcomul "Frasier", a murit la vârsta de 77 de ani, anunţă BBC.

El a murit într-un azil din Chicago.

Mahoney a avut o remarcabilă carieră în teatru, câştigând un premiu Tony, şi a avut mai multe apariţii în filme de televiziune.

Publicul îşi va aminti cu plăcere de interpretarea din "Frasier", care a fost difuzat în 11 sezoane din 1993 până în 2004.

John Mahoney a câştigat în 2000 premiul Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild) pentru rol, şi a fost nominalizat la două premii Emmy şi două Globuri de Aur.

Mahoney s-a născut în oraşul Blackpool, unde mama sa care era însărcinată a fost evacuată pentru a scăpa de raidurile naziştilor.

Tragedie. Marele actor A MURIT! John Mahoney s-a stins într-un azil la 77 de ani!

Ca adolescent s-a mutat în Statele Unite, a fost în armată trei ani, iar în anii 1940 a devenit actor profesionist, după ce actorii John Malkovich şi Gary Sinise l-au invitat să se alăture Steppenwolf Theatre Company. A rămas membru al companiei timp de 39 de ani.

"A fost o mare plăcere să-l cunosc şi să lucrez cu el", a scris Gary Sinise pe Twitter.

Steppenwolf Theatre Company a anunţat că Mahoney a murit "din cauza unor complicaţii, el fiind bolnav de cancer".

În 2004, într-un interviu pentru Chicago Tribune, el spunea că preferă teatrul televiziunii: "Nu-mi pasă dacă nu voi mai fi în faţa unei camere vreodată".

Şi-a împrumutat de asemenea vocea pentru mai multe proiecte animate, inclusiv pentru "Atlantis: The Lost Empire", "The Iron Giant" şi "Antz".

Recomandari