Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Un festival cu producţii de teatru şi televiziune cenzurate de Bolsonaro, în Sao Paulo

Un festival cu producţii de teatru şi televiziune cenzurate de preşedintele Jair Bolsonaro va avea loc anul viitor în Sao Paulo, scrie El Pais.

Un festival cu producţii de teatru şi televiziune cenzurate de preşedintele Jair Bolsonaro va avea loc anul viitor în Sao Paulo, scrie El Pais.

Reportoriul teatral cenzurat de când Jair Bolsonaro a venit la putere în Brazilia va sta la baza festivalului Verão Sem Censura anunţat de primăria Sao Paulo ca act de rezistenţă.

Evenimentul va avea loc la începutul anului viitor, în timpul verii australe.

Seriale de televiziune cu protagonişti LGBT şi filmul „Marighella”, despre un luptător în gherila comunistă care a combătut dictatura, regizat de actorul Wagner Moura („Narcos”), se află şi ele în centrul atenţiei lui Bolsonaro, care califică aceste producţii „marxism cultural”.

Extremistul Bolsonaro, în vârstă de 64 de ani, a devenit preşedintele Brazilie în urmă cu un an. De atunci, sectorul cultural s-a confruntat cu tăieri de buget şi numeroase cazuri de cenzură.

Fără să îl intereseze că Brazilia exportă muzică, film şi telenovele, el refuză să aloce bani publici producţiilor care nu se aliniază politicii sale.

Între anii 1964 şi 1985, Brazilia a produs muzică, teatru, film, literatură şi artă plastică prin propriile puteri, nu cu ajutorul statului. Din 1986, s-a lăsat în grija lui.

Programul festivalului Verão Sem Censura nu este finalizat, pentru că vor fi adăugate lucrări pe măsură ce vor fi interzise, a declarat consilierul pe Cultură Ale Youssef.

Sursa : news.ro

Recomandari