Live acumFilm: Blonda de la drept
Prime Time 20:00Film: Parker

Un nou film Dan Pita: „Ceva bun de la viata”. Vezi trailerul!

Vineri, regizorul Dan Pita lanseaza la Bucuresti ultimul sau film, „Ceva bun de la viata”. „Cand societatea este in naufragiu si in haos, individul e tentat sa se salveze evadand. Emigrand.  Sa paraseasca primul corabia. Dar mesajul filmului este in contrast cu acest impuls”, spune regizorul filmului.

„Ceva bun de la Viata" este o poveste de viata despre prietenie, dragoste, visuri, greutati si impliniri, toate presarate cu speranta. Doi prieteni crescuti la casa de copii isi cauta un rost in viata in haosul tranzitiei postdecembriste. Desi nu e ceea ce isi doresc, Mateo (Corneliu Ulici) si Ginel (Dragos Dumitru) accepta munca istovitoare in mina ca pe o cale de iesire din situatia precara in care se afla. Stiu ca viata trebuie sa aiba ceva bun pentru fiecare si ca depinde numai de ei sa se desprinda de incertitudinea pe care destinul le-a aruncat-o in fata. Aceasta decizie ii impinge pe un drum presarat cu surprize la tot pasul. Frati de cruce, cei doi nu inceteaza sa aiba grija unul de celalalt nici o clipa si impreuna reusesc sa treaca, prin propriile puteri, peste toate piedicile pe care le intampina. De la preocupari marunte la afaceri riscante, de la intamplari in stare sa provoace rasul la veritabile lectii despre cei din jur si de la idealuri mari la trairi firesti, Mateo si Ginel descopera treptat oamenii, banii si iubirea. Intr-un cuvant, viata.

Distributia filmului este formata in majoritate de actori debutanti, aflati la primele roluri din cariera, dar cu un mare talent pe care Pita este gata sa parieze. Corneliu Ulici (fost component al trupei Bliss) si Dragos Dumitru ii interpreteaza pe cei doi prieteni, Mateo si Ginel, in timp ce Anastasia Dumitrescu si Adelaida Perjoiu dau viata rolurilor principale feminine, Caroline si Gina, protejatele celor doi. „Am distribuit actori necunoscuti pe care ii propun publicului. Sunt tineri absolventi si actori cu experienta in teatru care nu au facut film. Sper ca filmul «Ceva bun de la viata» ii va impune", declara regizorul.

Citeste si Jurnalul!

Recomandari