Căutare Live

Vezi productiile care lupta pentru trofeul Festivalului de Film Bucuresti!

"Winter's Bone" si "Exit Through the Gift Shop" sunt doar doua dintre cele mai sonore productii ce vor concura in cadrul Festivalului International de Film (IFF) Bucuresti, intre 11 si 17 aprilie, informeaza organizatorii.

Editia cu numarul sapte a festivalului va avea loc la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Roman si Sala "Elvira Popescu". Lista completa a filmelor prezentate in afara competitiei va fi facuta publica pe 4 aprilie.

Pe langa cele doua pelicule, alte 5 titluri vor concura in premiera absoluta in Romania pentru trofeul Bucuresti IFF, majoritatea reprezintand debuturi in lungmetraj.

Andrei Cretulescu, directorul artistic al festivalului a mai selectat filme precum "Abel" - debutul in regie al actorului mexican Diego Luna, selectat la Cannes anul trecut, "Animal Kingdom" - primul film al australianului David Michod, "Beyond" - debutul in regie al celebrei actrite Pernilla August, "Four Lions" - primul film de cinema al britanicului Chris Morris si "Meek's Cutoff" - regizat de Kelly Reichardt.

Pentru a se alege celui mai bun film vor juriza cineastul roman Radu Gabrea (presedinte), Necati Sonmez, documentarist, Umberto Rossi, critic de film si cercetator, director al website-ului cinemaeteatro.com si Marian Crisan, regizor premiat cu Palme d'Or pentru scurtmetrajul "Megatron" (2008) si nominalizat anul acesta la patru statuete Gopo ("cel mai bun film", "cea mai buna regie", "cel mai bun scenariu" si "cel mai bun debut").

Pentru prima data in cei sapte ani de la lansare, festivalul va avea si un juriu al criticii, compus din Manuela Cernat, Cristina Corciovescu si Dana Duma, membre FIPRESCI.

"Si anul acesta, ca in fiecare an, Festivalul International de Film Bucuresti 2011 aduce un juriu alcatuit din somitati ale cinematografiei recunoscute pe plan mondial, a caror prezenta alaturi de noi ne onoreaza. Sunt extrem de multumita ca reusim sa provocam astfel intalnirea in acelasi juriu a doua generatii diferite de regizori, maestrul Radu Gabrea si tanarul Marian Crisan. Sunt mandra in egala masura atat de juriul criticii, cat si de faptul ca am reusit sa aduc la festival doi mari regizori, Andrei Konchalovsky si Danis Tanovic, pentru minunatul public cinefil din Romania", a declarat Dana Dimitriu - Chelba, director al festivalului.

IFF va fi deschis de lungmetrajul "Cirkus Columbia", al regizorului Danis Tanovic. Totodata, "Somewhere", cel mai recent lungmetraj al regizoarei Sofia Coppola, premiat cu Leul de Aur la editia din 2010 a Festivalului de la Venetia, va fi prezentat in premiera in Romania in cadrul festivalului.

Din program mai fac parte "Carlos", premiat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film TV si cel mai bun film european, "Greenberg", scris si regizat de Noah Baumbach sau "Outrage", selectionat in competitie si la Festivalul de la Cannes.

Foto: Intact Images

VIDEO! "Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules", in fruntea box office-ului american... "Scufita rosie", in cinematografe din 8 aprilie...
Ultimele știri