Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

VIDEO! Cristian Mungiu si pelicula "Dupa Dealuri", printre favoriti la Cannes!

La Cannes a inceput numaratoarea inversa, pana la gala din aceasta seara, in care vor fi anuntate premiile. Potrivit traditiei, juriul s-a izolat de restul lumii pentru a alcatui palmaresul. Emotiile cresc de la o ora la alta, mai ales ca, in ultimul moment, filmul american "Mud" s-a alaturat marilor favorite: "Amour", de Michael Haneke, si "Dupa Dealuri", al lui Cristian Mungiu.

Ultimul film prezentat in selectia oficiala, "Mud", a adus pe covorul rosu de la Cannes doua celebritati de la Hollywood, Reese Witherspoon, viitoare mamica, si Matthew McConaughey. Dar criticii spun ca adevaratele vedete ale filmului sunt doi adolescenti de 15 ani, din care unul este debutant pe marele ecran.

Aclamat de public, "Mud", o drama situata pe cursul fluviului Mississippi, a tulburat toate pronosticurile criticilor de la festival.

Pana acum, acestia erau siguri ca din palmares nu vor lipsi doua nume deja laureate cu Palme d'Or: Michael Haneke si Cristian Mungiu. Creatiile francezilor Léos Carax si Jacques Audiard si cel al danezului Thomas Vinterberg erau, si ele, cotate cu sanse bune la premii.

Regulile de la Cannes prevad ca un film nu poate primi mai mult de doua trofee. Filmului romanesc i-ar putea reveni premiul de interpretare feminina, pentru Cosmina Stratan. Concurenta ei este, insa, Marion Cotillard, care are deja un Oscar la activ.

Pana la anuntarea premiilor, criticii au facut bilantul monden al festivalului. Nenumarate vedete, intre care Nicole Kidman, Diane Kruger, membra in juriu, si, din nou, Marion Cotillard au impresionat prin eleganta.

Bruce Willis si Bill Murray si-au asumat, intre altii, sarcina de a distra publicul.

In concluzie, spectacolul de pe covorul rosu nu a dezamagit deloc, chiar daca Angelina Jolie l-a lasat singur pe Brad Pitt, iar ploaia a fost mai insistenta ca oricand in ultimii 10 ani.foto: Hepta.ro

Recomandari