Căutare Live

VIDEO! Dustin Hoffman vine in Romania sa filmeze un documentar despre evrei

Dustin Hoffman va fi Traian Popovici, primarul Cernautiului. Actorul american vine sa filmeze un documentar despre evreii din Romania - pe meleagurile de unde, de altfel, isi trage originile. Parintii lui, evrei din nordul Moldovei, au emigrat in Statele Unite inainte ca Dustin Hoffman sa vina pe lume.

Filmul documentar va fi lansat anul viitor si se va numi, cel mai probabil, "20 de mii de sfinti". La fel se va numi si cartea care va precede filmul. Dustin Hoffman va ajunge pentru prima data in Romania, locul de unde se trag parintii sai, Liliana si Harvey Hoffman. Acestia au emigrat in Statele Unite inainte de izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial. Au evitat astfel deportarile.

Dustin Hoffman va juca rolul lui Traian Popovici, primarul Cernautiului din acea perioada care si-a riscat viata pentru a salva peste 20 de mii de evrei. El a iesit in fata Maresalului Antonescu cu cererea de a opri deportarea evreilor din Nordul Bucovinei motivand ca acest lucru ar distruge economia tinutului.

Maresalul i-a permis lui Popovici sa-i pastreze doar pe evreii absolut necesari activitatilor economice, dar primarul a eliberat peste 20 de mii de autorizatii pentru evreii din Cernauti.

Dustin Hoffman a vorbit deseori despre originile sale romanesti. A spus de mai multe ori ca se simte evreu ruso-roman motiv pentru care-i plac vodka si heringul.

Foto: Hepta

Box Office SUA: Johnny Depp duce "Rango" in varful clasamentului... VIDEO! Charlie Sheen, pornit impotriva sefilor sai!...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x