Woody Allen spune că nu s-a gândit niciodată la retragere. "Probabil voi muri filmând"

„Niciodată nu m-am gândit să renunţ la asta. Poate că într-o zi o voi face... Dar probabil voi muri pe platouri, făcând un film”, a spus regizorul şi scenaristul Woody Allen într-o conferinţă de presă, citează La Vanguardia.

Regizorul american Woody Allen, care a început miercuri filmările în San Sebastián, a ţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre noul lungmetraj, despre viitor şi a subliniat că întotdeauna se concentrează pe creaţia sa şi nu se lasă influenţat de ce se întâmplă în jur.

Woody Allen nu se gândeşte să se retragă. Nici faptul că fiica lui adoptivă Dylan Farrow l-a acuzat din nou, după zece ani, de abuz sexual nu l-a făcut să ia asta în considerare.

„Niciodată nu m-am gândit să renunţ la asta. Poate că într-o zi o voi face... Dar probabil voi muri pe platouri, făcând un film”, a spus regizorul şi scenaristul într-o conferinţă de presă, citează La Vanguardia.

Este vorba despre „o comedie romantică”, după cum a definit cineastul viitorul său film.

Cu titlul provizoriu „Rifkin’s Festival”, peliula are în centru un cuplu american care ajunge în Donostia (San Sebastián) pentru a lua parte la festivalul de film. Totul merge bine până când ea cunoaşte un regizor francez, iar el se îndrăgosteşte de o frumoasă spaniolă. „Rezultatul este amuzant”, a mai spus Allen, fără a da mai multe detalii.

Pe lângă spaniolii Sergi López („La propera pell”, „El laberinto del fauno”) şi Elena Anaya („Wonder Woman”, „Lucía y el sexo”), din distribuţie mai fac parte francezul Louis Garrel („The Dreamers”, „Godard Mon Amour”), germanul Cristoph Waltz („Inglorious Basterds”, „Django Unchained”) şi americanii Gina Gershon şi Wally Shawn.

Allen a ales San Sebastián pentru noul lui proiect pentru că s-a simţit foarte bine când a fost aici, la festivalul de film pe care l-a ales acum drept scenă pentru lungmetrajul său.

„De când am început să fac asta, mereu m-am concentrat asupra muncii, fără să mă intereseze ce se întâmplă în exterior, în politică sau în apropierea familiei mele. Munca îmi absoarbe toată mintea”, a afirmat cineastul.

Legat de mişcarea #MeToo, el a spus: „Lucrez şapte zile pe săptămână şi nu mă gândesc la mişcări politice şi sociale. Nu sunt echipat mental pentru a avea o viziune profundă asupra acestor conflicte. Eu mă ocup de relaţiile dintre oameni, de relaţiile comediei”.

Acest lungmetraj, al 51-lea al lui Woody Allen, este produs de Mediapro Spania, cu care cineastul a colaborat pentru „Vicky Cristina Barcelona" (2008) şi „Midnight in Paris" (2011).

Cel mai recent film al lui Allen, „A Rainy Day in New York”, cu Timothée Chalamet, Elle Fanning şi Jude Law în distribuţie, va fi lansat în toamna aceasta în Franţa, Italia şi Germania.

Sursa : news.ro

Ultimele știri