Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

26 de ani fără Freddie Mercury. ”The Show Must Go On”, povestea melodiei. ”O dăm dracu' și o tragem, clar?”

Cu firicele de sânge curgându-i din nas, Freddie Mercury, solistul de la ”Queen”, trage ”The Show Must Go On”, în ultimul an de viață. O capodoperă. Brian May, cel care nu a mai crezut că solistul poate duce la capăt o piesă, plânge. Pe 24 noiembrie 1991, după ce declarase ”Am fost testat seropozitiv și am SIDA”, Mercury se stinge...

Cu firicele de sânge curgându-i din nas, Freddie Mercury, solistul de la ”Queen”, trage ”The Show Must Go On”, în ultimul an de viață. O capodoperă. Brian May, cel care nu a mai crezut că solistul poate duce la capăt o piesă, plânge. Pe 24 noiembrie 1991, după ce declarase ”Am fost testat seropozitiv și am SIDA”, Mercury se stinge...

Final de 1990. Brian, Brian May, e sincer. "Băieți, așa simt eu treaba. Cinstit vorbind, nu cred că Lover of Life (n.r. - porecla lui Freddie Mercury) poate duce melodia asta atât de sus. Ce naiba, nu vedeți că el abia stă în picioare? O modificăm puțin și o lăsam mai jos, să o încheiem!" Dar Freddie nici nu vrea să audă. Apare in studio, "rade" 50 de votcă și, uitandu-se spre Brian, rămas incremenit, zice doar atat: "O dăm dracu' și o tragem!" Scurt si la obiect!

Aparatura pornește, "REC", Freddie se clatină, e clar că nu se simte bine, dar "bagă material". De la distanță, piesa miroase a capodoperă. La final, firicele de sânge îi țâșnesc din nas. Brian plânge, dar se întoarce cu spatele, să nu fie văzut. "The Show Must Go On", una dintre cele mai frumoase melodii ale Omenirii, e trasă...

Dăm timpul inapoi

Freddie Mercury, solistul trupei "Queen", știe că e bolnav de SIDA. A aflat prin 1987, nițeluș după Paște. Puterile-l părăsesc, face eforturi uriașe să meargă, chiar să vorbească. N-a băgat anunțul oficial, povestea e aflată doar de prieteni și de cei din trupă. Muncesc la "Innuendo". Brian May a scris ceva, John Deacon și Roger Taylor au tras "baza" melodiei. Împreună cu Freddie decid să folosească linia melodică și să-i scrie versurile. Mercury abia respiră, așa că Brian ia pe cont propriu "afacerea". Scrie, taie, scrie iar, ascultă de un infinit de ori genialitatea lui Johann Pachelbel, "Canonul", din care mai fură câte ceva, bagă și un "falsetto", apoi i-o prezintă lui Mercury. De fapt, are o strangere de inimă și recunoaște asta. Se uită la solist, vede că nu e ok. "Oare o va putea cânta?" Dar "zanzibarul", chiar și rănit, rămâne un monument. Degustă votca, execută piesa.

Freddie și Mary Austin, cea mai bună prietenă a sa. Conform apropiaților, ei îi este dedicată melodia ”Love of My Life”. De asemenea, pare a fi una dintre puținele persoane care știu unde a fost împrăștiată cenușa solistului ”Queen”

"The Show Must Go On" e plină de metafore, de sensuri ascunse. E clar piesa lui Freddie. Jim Hutton, partenerul său și cel care i-a fost alături în ultimii șase ani de viața, spune că versurile refac clipele de final ale solistului. "My make-up may be flaking but my smile still stays on" (N.r. - "Machiajul imi poate juca feste, dar zâmbetul rămâne") sunt ceea ce el a trăit. N-a vrut prefăcatorie, n-a vrut ca altcineva să sufere în locul sau. Era boala lui".

Michael Jackson și Freddie Mercury. Fără alte comentarii

Piesa n-a putut avea videoclip original. Starea de sănătate a lui Freddie se înrăutățește. Producatorii iau imagini din clipurile ”Queen” din ultimii 10 ani, le montează, le mixează.

E lansată pe 14 octombrie 1991, cu sașe săptămâni înainte ca Mercury să plece. După, "The Show Must Go On" a fost preluată de sute de interpreți, de la Sir Elton John până la Adam Lambert, în concerte - tribut grandioase. Toți, geniali. Însă, fără Freddie, niciodată nu a mai fost la fel.

Azi, pe 24, sunt 26 de ani fără el.

Ultima poză cu Freddie în viață. Imaginea nu-i clară, dar asta contează? Septembrie 1991, în grădina casei sale. E trasă de paparazzi, însă solistul le zâmbește. Știe că mai are puțin de trăit, de ce să se mai ascundă?

Povestea plăcii funerare a lui Freddie Mercury. Știi unde se află?