Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

A cucerit vara aceasta topurile muzicale cu piesa "Străzile din București", însă puțini știu de la cine a moștenit talentul pentru muzică. Cine este tatăl lui Florian Rus

Vara aceasta, Florian Rus, alături de îndrăgita solistă Mira au dat lovitura cu piesa ”Străzile din București”, romanța care amintește de romantismul Bucureștiului interbelic. În nu mai puțin de 24 de ore de la lansare, melodia a ajuns numărul 1 în top trending, iar în prezent se bucură de aproximativ 22 de milioane de vizualizări pe Youtube. Hitul se aude pe toate posturile de radio din România, iar tânărul artist a demonstrat că este la fel de talentat ca tatăl său, care nu este nimeni altul decat Mircea Rusu. Florian Rus este fiul cunoscutului cântăreț de folk Mircea Rusu, autorul uneia dintre cele mai ascultate melodii ale anilor ʼ90, intitulate “Omul bun și pomul copt”. “Tatăl meu a avut o mare influență în dezvoltarea mea muzicală. În primul rând, pentru că i-am moștenit talentul. În al doilea rând, pentru că i-am urmărit cariera și cumva m-a ambiționat să-i egalez performanțele. Să nu uităm că tatăl meu a vândut peste 10.00000 de discuri. S-ar putea să-mi fie greu să-l depășesc. Și în al treilea rând, am lucrat foarte mult împreună. O bună parte din albumele lui sunt orchestrate de către mine“, a declarat fiul folkistului. Mircea Rusu a fost vreme de trei mandate primar în comuna Band Cât timp a avut în grijă localitatea natală, a lăsat-o mai ușor cu muzica, liniștit, într-un fel, că are cine să preia ștafeta: unul dintre cei doi fii ai săi, mezinul Florian, care tocmai a împlinit 30 de ani. “Mergeam prin traficul bucureștean, spre locul unde urma să concertez, în centru. Deodată, aud piesa băiatului meu cel mic! M-am înviorat brusc. Mi-a dat o stare pe care e inutil să încerc să o descriu! Nici o clipă nu m-am îndoit că o să reușească, n-a avut nevoie de nici un sfat și mă bucur că, prin reușita în cauză, melodia «Străzile din București», a câștigat un meci important în industria muzicală românească”, a mărturisit tatăl tânărului artist pentru Libertatea. Care este numele real al lui Florian. Russ au Rusu? Întrebat de ce a ales să se lanseze în industria muzicală cu numele de “Rus”, și nu “Rusu“, cum este semnat tatăl său, Florian ne-a spus că de fapt numele lor de familie real este “Rus”. “ Nu multă lume știe că pe amândoi ne cheamă “Rus” în buletin. A fost o greșeală făcută de evidența populației când s-a născut bunicul meu. Eu am ales să păstrez numele de scenă ca fiind cel de pe buletin, pentru că îmi place mai mult cum sună“, e explicat Florian Rus. â

Vara aceasta, Florian Rus, alături de îndrăgita solistă Mira au dat lovitura cu piesa ”Străzile din București”, romanța care amintește de romantismul Bucureștiului interbelic. În nu mai puțin de 24 de ore de la lansare, melodia a ajuns numărul 1 în top trending, iar în prezent se bucură de aproximativ 22 de milioane de vizualizări pe Youtube. Hitul se aude pe toate posturile de radio din România, iar tânărul artist a demonstrat că este la fel de talentat ca tatăl său, care nu este nimeni altul decât Mircea Rusu.

Florian Rus este fiul cunoscutului cântăreț de folk Mircea Rusu, autorul uneia dintre cele mai ascultate melodii ale anilor ʼ90, intitulate “Omul bun și pomul copt”.

“Tatăl meu a avut o mare influență în dezvoltarea mea muzicală. În primul rând, pentru că i-am moștenit talentul. În al doilea rând, pentru că i-am urmărit cariera și cumva m-a ambiționat să-i egalez performanțele. Să nu uităm că tatăl meu a vândut peste 10.00000 de discuri. S-ar putea să-mi fie greu să-l depășesc. Și în al treilea rând, am lucrat foarte mult împreună. O bună parte din albumele lui sunt orchestrate de către mine“, a declarat fiul folkistului.

Mircea Rusu a fost vreme de trei mandate primar în comuna Band. De acum acesta poate sta liniștit, deoarece are cine să preia ștafeta: unul dintre cei doi fii ai săi, mezinul Florian Rus.

“Mergeam prin traficul bucureștean, spre locul unde urma să concertez, în centru. Deodată, aud piesa băiatului meu cel mic! M-am înviorat brusc. Mi-a dat o stare pe care e inutil să încerc să o descriu! Nici o clipă nu m-am îndoit că o să reușească, n-a avut nevoie de nici un sfat și mă bucur că, prin reușita în cauză, melodia «Străzile din București», a câștigat un meci important în industria muzicală românească”, a mărturisit tatăl tânărului artist pentru Libertatea.

Care este numele real al familiei Rusu

Întrebat de ce a ales să se lanseze în industria muzicală sub numele de “Florian Rus”, și nu “Rusu“, cum este semnat tatăl său, Florian ne-a spus că de fapt numele lor de familie real este “Rus”. “Nu multă lume știe că pe amândoi ne cheamă “Rus” în buletin. A fost o greșeală făcută de evidența populației când s-a născut bunicul meu. Eu am ales să păstrez numele de scenă ca fiind cel de pe buletin, pentru că îmi place mai mult cum sună“, a explicat Florian Rus.

Citește și: Videoclip! Florian Rus feat. Mira - "Străzile din Bucureşti"

Sursă: Libertatea

Foto: Libertatea

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro