A ridicat moralul soldaţilor din cel de-al Doilea Război Mondial, iar acum împlineşte un secol pe scenă! Faceţi cunoştinţă cu Vera Lynn, cel mai vârstnic artist din istorie

 
+3 click pentru
galerie

Cântăreaţa britanică Vera Lynn a devenit cel mai vârstnic artist din istorie care a lansat un album muzical. Acel material de studio, ce include versiuni reorchestrate ale unor cântece ale sale, a fost lansat oficial vineri, cu trei zile înainte ca artista să împlinească vârsta de 100 de ani, informează contactmusic.com.

Veterana artistă britanică va împlini un secol de viaţă, luni, şi, pentru a marca acest moment special, a colaborat cu o serie de muzicieni cunoscuţi, precum Alfie Boe şi Aled Jones, pentru a crea un nou album de studio, intitulat ”Vera Lynn 100”.

Graţie acestui disc, ce a fost lansat oficial vineri, Vera Lynn - supranumită ”drăguţa forţelor armate”, datorită concertelor sale extrem de populare pe care le-a susţinut pentru a ridica moralul militarilor britanici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial - a devenit cel mai vârstnic artist din istorie care a lansat un album muzical.

Albumul include piese de succes ale sale, precum ”We'll Meet Again”, ”There'll Be Bluebirds Over) The White Cliffs of Dover” şi ”Sailing”, în versiuni reorchestrate.

În 2009, la vârsta de 92 de ani, Vera Lynn a devenit şi cel mai vârstnic artist în viaţă care a ajuns pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie cu o compilaţie intitulată ”We'll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn”.

Vera Lynn îşi va sărbători ziua de naştere prin intermediul unui concert de caritate pe care îl va susţine la London Palladium, sâmbătă seară.

Prin intermediul cântecelor sale, Vera Lynn a devenit un simbol al speranţei pentru soldaţii britanici şi cei ai Aliaţilor care luptau împotriva Germaniei naziste.

Cel mai cunoscut cântec al ei a fost ”We'll Meet Again”, iar interpretarea sa a versiunii în limba engleză a cântecului ”Lili Marleen” a avut un succes uriaş în timpul războiului.

A primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de Ofiţer în 1969 şi a fost apoi înnobilată de regina Elizabeth a II-a, care i-a oferit titlul de Dame - echivalentul feminin al titlului de Sir - în 1975.

S-a retras din activitatea concertistică în 1995 la vârsta de 78 de ani, după un concert extraordinar pe care l-a susţinut în faţa Palatului Buckingham.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe