Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

UPDATE: Cezar Ouatu, marele castigator al finalei nationale Eurovision 2013!

In aceasta seara, a avut loc finala nationala Eurovision 2013. Ea a fost castigata de Cezar Ouatu, cu piesa "It's my life", insa el va mai trece printr-un hop, la Malmo, in Suedia, inainte de marea finala din 18 mai. Va trece prin emotiile unei semifinale.

Cezar este supranumit "The Voice" (Vocea) si este un contratenor, cantand pop-opera, ceea ce este o calitate rara printre cantaretii de sex masculin.

Un contratenor este un solist vocal (barbat) care, printr-un efort de rezonanta toracica, reuseste sa-si controleze (regleze) coardele vocale in asa fel incat canta cu voce de contralto (intre tenor si mezzosoprana) sau chiar de mezzosoprana (foarte rar ca o soprana). [cf. wikipedia.org]

El a fost ales dintr-un total de 12 concurenti, trupe sau artisti solo, iar el va urca pe scena de la Malmo pe data de 16 mai, in a doua semifinala, pentru un loc in marea semifinala din 18 mai.

Atunci, el va concura alaturi de artisti din Albania, Bulgaria, Georgia, Islanda, Malta, San Marino, Armenia, Finlanda, Grecia, Israel, Norvegia, Elvetia, Azerbaidjan, Macedonia, Ungaria si Letonia.

Este, insa, o victorie umbrita de scandal si de acuzatii. Marea favorita, Luminita Anghel, a pierdut pentru ca, spunea ea, unul dintre membrii juriului i-a dat, nejustificat nota zero si ar fi fost atacata energetic

Cei 12 finalisti nationali Eurovision 2013 (9 martie):

1. Casa Presei - Un Refren
2. Narcis Iustin Ianau - "Seven"
3. Freestay - Criminal Mind
4. Elena Carstea Muttart - "Spinning"
5. Luminita Anghel - Unique
6. Ovidiu Anton - "Run away with me"
7. Cezar - It's my life
8. Cristian Prajescu - "The best thing in life is to love"
9. Electric Fence - Emilia
10. Al Mike feat. Renee Santana (foto) - "What is love"
11. Tudor Turcu - Hello
12. Andrei Leonte - "Paralyzed"

Recomandari