Căutare Live

O chitara folosita de John Lennon si George Harrison va fi scoasa la licitatie

Colectionarii din toata lumea se vor bate weekendul acesta sa puna mana pe o chitara folosita de John Lennon si de colegul acestuia George Harrison. Organizatorii licitatiei se asteapta sa obtina in jur de 300.000 de dolari pentru instrumentul folosit de celebrii cantareti.

Chitara a fost fabricata in urma cu o jumatate de secol de firma VOX.

"Compania Vox este renumita pentru amplificatoarele sale, iar membrii trupei Beatles foloseau mereu echipament de sunet de la Vox. Insa Vox a incercat sa intre si pe piata producatorilor de chitare. Asadar chitarele Vox sunt destul de rare", a declarat Martin Nolan, reprezentantul casei de licitatii.

Dar aceasta chitara e unica! John Lennon a folosit-o in videoclipul hitului "Hello, Goodbye", in 1967. Cateva luni mai tarziu, colegul sau de trupa, George Harrison a cantat la aceasta chitara " I Am The Walrus", in platoul unei emisiuni. Nu-i de mirare ca instrumentul si-a facut cu usurinta loc intre "legendele muzicii". Asa se si numeste licitatia care va avea loc in acest weekend la New York.

Organizatorii spera ca cel care o va lua acasa sa le plateasca 300.000 de dolari.

In cadrul aceleiasi licitatii vor fi scoase la vanzare obiecte folosite de Elvis sau Michael Jackson, estimate de asemenea la cateva sute de mii de dolari.

Neatza | Proconsul si El Proyecto, proiect muzical de succes... Melodia "Space Oddity" a lui David Bowie a ajuns in spatiu! ...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri