Live acumBaieti de oras
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

Concert The Cure, la București. Program și reguli de acces

Trupa britanică The Cure susține primul concert în România, pe 22 iulie 2019, în Piața Constituției din București. Program și reguli de acces.

Concert The Cure

Trupa britanică The Cure susține primul concert în România, pe 22 iulie 2019, în Piața Constituției din București. Program și reguli de acces.

Formația The Cure, care are o istorie muzicală de aproximativ 40 de ani, concertează luni seară pentru prima oară în România. The Cure este compusă din: Robert Smith – voce și chitară, Simon Gallup – bas, Jason Cooper – baterie, Roger O’Donnell – clape și Reeves Gabrels – chitară.

Concert The Cure, la București. Program

Accesul publicului la concertul The Cure din cadrul evenimentului Rock The City din Piața Constituției este permis începând cu ora 15:00, iar prima formaţie va urca pe scenă la ora 15:30. Accesul publicului la concertul The Cure din Piaţa Constiuţiei este permis până la ora 21:00

 • 15:30 – 16:00 – COMA
 • 16:30 – 17:15 – DAYS OF CONFUSION
 • 17:45 – 18:30 – GOD IS AN ASTRONAUT
 • 19:00 – 20:00 – EDITORS
 • 20:45 – 23:00 – THE CURE

Concert The Cure 2019. Reguli de acces

Accesul în spaţiul concertului The Cure se va face începând cu ora 15.00 și va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată.

Biletul în baza căruia se va face accesul la concertul The Cure va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugaţi să aibă asupra lor şi un act de identitate valid.

Este strict interzisă vânzarea sau cumpărărea invitaţiilor şi vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreţ. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a interzice intrarea la concert a persoanelor care vor fi depistate că desfaşoară astfel de activităţi şi de a confisca invitaţiile, respectiv biletele aflate în posesia acestora.

De asemenea, organizatorii roagă publicul să se adreseze echipei de securitate sau reprezentanţilor organizatorilor în cazul în care sesizează nereguli. Se recomandă cu fermitate achiziţionarea biletelor doar din punctele autorizate.

Pe durata evenimentului, spectatorii sunt rugaţi să îşi păstreze biletele pentru control. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face dar, dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-şi cumpere alte bilete.

 • Accesul copiilor la concertul de The Cure

Din cauza zgomotului foarte puternic produs în cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomandă prezenţa la concert a copiilor sub 7 ani.

Din acelaşi motiv, prezenţa copiilor sub 3 ani este strict interzisă.

Copiii ce au vârsta între 3 şi 16 ani pot participa doar însoţiţi de părinţi, pe baza unui bilet valid cu pret intreg, iar peste 16 ani pot participa neinsotiti.

Organizatorii avertizează participanţii că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice. În situaţia în care părintele alege să vină însoţit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fără gratuitate sau reducere la achiziţionarea acestuia.

 • Cu ce nu ai voie la concertul The Cure

La concertul The Cure din Piața Constituției este interzis accesul cu:

 • rucsacuri sau genti de dimensiuni mai mari de o coala de hartie A4 sticle, conserve; scaune pliabile;
 • mancare sau bauturi de orice fel - alcoolice sau nealcoolice - din afara incintei;
 • artificii, arme, obiecte periculoase; cuţite, spray paralizant, lanţuri sau alte obiecte care reprezintă un pericol public obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • Ipad-uri, tablete, laptopuri, camere de filmat Go Pro sau similar, selfie sticks, baterii externe;
 • bannere sau postere de dimensiuni mai mari de A3;
 • umbrele (în caz de ploaie, doar pelerinele sunt permise);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;

De asemenea, organizatorii concertului The Cure din Piața Constituției avertizează că spectacolul poate include şi puternice efecte de lumină, care ar putea dauna copiilor sau persoanelor epileptice.

Despre The Cure

Trupa britanică de rock The Cure s-a format în Crawley, Sussex, în 1976, ca Easy Cure și este considerată pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Formație cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbări de componență, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith, fiind singurul membru constant al formației britanice.

Încă de la înființare, The Cure a abordat sonorități cu totul diferite. Primul material, "Three Imaginary Boys" (1979) și câteva single-uri ce au precedat acest album au făcut ca trupa The Cure să fie considerată o emblemă a post-punk-ului si mișcării New Wave, ce s-a conturat în urma revoluției punk din Regatul Unit.

Citește și: Concerte România 2019. Cele mai așteptate concerte în București și în țară

După lansarea albumului "Pornography" (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith este dornic de a schimba imaginea dark, pe care o dobândise trupa sa. Odată cu lansarea single-ului “Let's Go To Bed”, din 1982, Smith a început să injecteze treptat și sigur un touch pop în muzica formației, formația căpătând și un aspect scenic diferit. Popularitatea trupei era în creștere, cu precădere în Statele Unite, unde piesele "Just Like Heaven", "Lovesong" și "Friday I'm in Love" și-au găsit loc în topul Billboard Hot 100.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, au câștigat cu piesa “Lullaby” sectiunea Best Video la premiile Brit Awards, iar în 1991, au primit, tot la Brit Awards, premiul Best British Band.

Citește și: Concertele lunii iulie: Ed Sheeran, Florence + The Machine şi The Cure, în premieră în România