Invitat sa vorbeasca despre implicarea sa in activitati de voluntariat si despre importanta in dezvoltarea personala a unor asemenea implicari, Cornel a pornit o dezbatere cu elevii care si-au spus observatiile oneste despre lumea din jurul lor. Elevilor le-a placut atit de mult intilnirea incit n-au mai vrut sa iasa in pauza si au cerut voie sa continue discutia si in ora urmatoare. Cum orarul trebuia respectat, elevii si-au incercat norocul cu o alta solutie: sa mai faca o intilnire la prima ora, in ziua urmatoare.
“Am vazut o fetita de clasa a zecea care cred ca va fi un lider important de opinie. Prima ei problema a fost : “se considera ca se aduce un dezavantaj comunitatii si populatiei daca anunturile de pe usa la unele magazine sunt scrise gresit gramatical? Eu le-am atras atentia unde au gresit, dar nu m-au bagat in seama...." Am descoperit acolo foarte multi copii interesati de ce se intampla in comunitatea lor si, mai mult decat atat, care propuneau solutii foarte coerente, iar unele dintre ideile lor erau in curs de aplicare. Daca generatia noastra avea aceleasi preocupari in perioada liceului, poate erau mai putine probleme in societatea si comunitatile noastre de-acum." spune Cornel Ilie.
Lectia de implicare in activitati de voluntariat s-a desfasurat in cadrul proiectului "Europa, casa noastra", realizat de reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Implicarea activia in activitati de CSR a lui Cornel Ilie a fost recunoscuta printr-un premiu pentru Responsabilitate Sociala la Gala CSR Romanian Awards, la inceputul acestui an.