Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Minculescu, reper in muzica romanesca: a fost decorat in 2007 cu Ordinul “Meritul Cultural”

Membri trupei Iris, Cristian Minculescu, Doru Borobeica, Ion Dumitrescu, Relu Marin si Valter Popa, au fost primii componenti ai unei formatii de muzica rock din Romania, care, in octombrie 2007, au fost decorati cu titlul de Cavaleri ai Ordinului National "Meritul Cultural".

Inalta distinctie a statului roman le-a fost conferita celor cinci muzicieni "pentru activitatea de 30 de ani si contributia deosebita in promovarea muzicii rock" si le-a fost inmanata de presedintele Traian Basescu intr-o ceremonie desfasurata la Palatul Cotroceni.

Seful statului nu si-a ascuns simpatia pentru celebrii rockeri romani: "E o bucurie sa decorez cu inalte ordine ale statului roman o formatie care timp de 30 de ani ne-a adus tuturor bucurii. Ati avut puterea ca in anii 80, la sfarsitul anilor 70, chiar, sa ne daruiti tuturor acele oaze de libertate de care am avut toti nevoie”. “Va asigur de toata dragostea mea", a spus Basescu, in incheiere.

"Va multumim din suflet ca ati coborat de la inaltimea institutiei prezidentiale pentru a fi alaturi de noi", a spus solistul Cristi Minculescu si i-a facut cadou presedintelui un album al formatiei.


Foto: Intact Images

Recomandari