David Bowie s-a stins din viaţă! Artistul a pierdut lupta cu cancerul după 18 luni

 

"David Bowie a murit înconjurat de familie după o luptă curajoasă, timp de 18 luni, cu cancerul”, a anunțat agentul pe rețele de socializare ale artistului.

David Bowie, cântăreţ, compozitor şi producător, s-a remarcat cu albumul The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars, din 1972 şi a conchetat, de-a lungul carierei de peste 40 de ani, cu glam rock, art rock, soul, hard rock și punk pe parcursul carierei de peste 40 de ani.

Ultimul său album, "Blackstar", s-a bucurat de un succes răsunător, fiind apreciat de criticii din industria muzicală. Acesta a fost realizat cu ajutorul unei trupe de jazz, pe care artistul britanic a cunoscut-o într-un bar din cartierul newyorkez West Village. Conceptul noului disc a fost realizat de producătorul muzical Tony Visconti, un vechi colaborator şi prieten al artistului britanic. "Blackstar" include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil. De asemenea, albumul poate fi achiziţionat şi în format digital de pe internet.

David Bowie a câştigat, de-a lungul timpului, mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Sursa: Daily Mail, Mediafax

facebook whatsapp twitter pinterest