Căutare Live

Dirijorul Corului Academic Radio, Delia şi musicalul „Mamma Mia”, premiaţi de publicaţia Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România

Dirijorul Corului Academic Radio, Delia şi musicalul „Mamma Mia” se numără între câştigătorii premiilor acordate de publicaţia Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

palatul cantacuzino

Dirijorul Corului Academic Radio, Delia şi musicalul „Mamma Mia” se numără între câştigătorii premiilor acordate de publicaţia Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Premiul pentru proiecte media dedicate muzicii româneşti va fi acordat muzicologului Oltea Şerban-Pârâu pentru proiectul „COOLsound 100”, lansat cu ocazia Centenarului României.

Premiul pentru interpretarea şi promovarea repertoriului muzical românesc contemporan de creaţie corală îi va reveni lui Ciprian Ţuţu, dirijor al Corului Academic Radio începând din 2016, care s-a remarcat prin dinamica asimilării repertoriului contemporan de gen, prin calitatea de un remarcabil profesionalism a versiunilor sale interpretative la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale.

Spectacolul anului a fost desemnat musicalul „Mamma Mia”, de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, pe un libret de Catherine Johnson. Traducerea şi adaptarea în limba română au fost realizate de Ernest Fazekas, versiunea românească fiind prezentată în turneu naţional la Bucureşti (Sala Palatului), Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Craiova, Bacău, Galaţi, Constanţa. Este un spectacol jucat cu săli pline în toată ţara, cu o distribuţie alcătuită din solişti (precum Loredana, Horia Brenciu, Aurellian Temişan, Anca Ţurcaşiu), actori, dansatori, cu orchestră live, cu light design computerizat şi cu video design, costume, coregrafie originale şi regie regândite pentru fiecare scenă pe care s-a jucat în turneul naţional. Anul acesta, spectacolul a fost reluat în a doua sa stagiune, cu acelaşi succes.

Vedeta anului 2018 a fost aleasă Delia, care a susţinut anul trecut numeroase concerte, între care „Acadelia”, cu câteva reprezentaţii sold-out la Sala Palatului.

Premiul pentru muzica rock va fi acordat grupului Trooper, înfiinţat în 1995 la Târgovişte de fraţii Alin şi Aurelian Dincă împreună cu Ionuţ Rădulescu.

Premiul Şlagăre fără vârstă îi va reveni lui Paul Surugiu - Fuego, pentru spectacolele „Gramofonul cu amintiri” şi „Tu eşti primăvara mea”, iar pentru jazz va fi premiat saxofonistul Garbis Dedeian, pentru întreaga carieră.

Ceremonia de decernare a premiilor revistei Actualitatea Muzicală, ajunsă la a 29-a ediţie, va avea loc miercuri, la ora 12.00, în aula Palatului Cantacuzino.

Actualitatea Muzicală este publicaţia Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Sursa: News.ro

Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri