Eurovision 2019. Cine sunt primii zece finaliști Eurovision

 

Eurovision 2019 este organizat la Tel Aviv, iar după prima semifinală au fost aleși zece concurenți care merg în finala Eurovision. Iată care sunt aceștia

Pe scena Eurovision 2019 au urcat 17 concurenți și doar 10 vor merge mai departe în finală. În deschiderea show-ul  a cântat câștigătoarea ediției de anul trecut a concursului, Netta Barzilai. 

Din cele 41 de țări participante anul acesta la competiția muzicală Eurovision, favorită să câștige cooncursul muzical este Olanda, reprezentată de Duncan Laurence (25%). Olanda a câștigat ultima oară Eurovision în anul 1975. 

A două semifinală va avea loc pe 16 mai. Alături de România s-au mai înscris 41 de ţări, inclusiv cele cinci mari state finanţatoare care sunt calificate direct în finală – Franţa, Spania, Germania, Italia şi Marea Britanie – şi ţara gazdă, Israel, al cărei reprezentant va evolua, de asemenea, direct în ultimul act.

În urma tragerii la sorţi, reprezentantul României la concursul Eurovision 2019, Ester Peony, va concura în a doua semifinală, care va avea loc pe 16 mai, la Tel Aviv, având numărul 6 de intrare în concurs. Ester Peony este cotată în continuare cu șanse extrem de mici să câștige Eurovision 2019, competiție muzicală care se desfășoară anul acesta la Tel Aviv, Israel. Astfel, potrivit datelor furnizate de casele de pariuri, românca are sub 1% șanse să triumfe în Israel. Marea finală va fi sâmbătă, 18 mai. 

Cine sunt primii zece finaliști Eurovision

Cele 10 țări calificate în finala Eurovision sunt: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino, Slovenia. 

1.Grecia – Katerine Duska cu piesa  „Better Love”

2.Belarus – Zena cu piesa „Like It”

3.Serbia - Nevene Božović cu piesa „Kruna”

4. Cipru – Tamta cu piesa „Replay”

5.Estonia - Victor Crone cu piesa „Storm”

6. Cehia – Lake Malawi cu piesa „Friend Of A Friend” 

7. Australia – Kate Miller-Heidke cu piesa „Zero Gravity” 

8. Islanda – Hatari cu piesa „Hatrið mun sigra”

9. San Marino – Serhat cu piesa „Say Na Na Na” 

10. Slovenia – Zala Kralj & Gašper Šantl cu piesa „Sebi” 

Citește și:

-Eurovision 2019 începe astăzi. România, pentru a 20-a oară în concurs

-Se declanșează nebunia la Eurovision 2019. Organizatorii au făcut un anunț neașteptat: „Avem plăcerea să vă anunțăm că Madonna va fi la Tel Aviv”

Sursă foto: express.co.ukfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI