Căutare Live

Eurovision cu scandal! Ucraina îi interzice reprezentantei Rusiei să se prezinte la concurs

Serviciul de Securitate al Ucrainei, ţara care va găzdui Eurovision Song Contest 2017, i-a interzis reprezentantei Rusiei accesul la competiţia muzicală, după ce artista a cântat în Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în anul 2014, informează bbc.com.

Serviciul de Securitate al Ucrainei, ţara care va găzdui Eurovision Song Contest 2017, i-a interzis reprezentantei Rusiei accesul la competiţia muzicală, după ce artista a cântat în Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în anul 2014, informează bbc.com.

Interpretei Julia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, i-a fost interzis să participe la eveniment din cauza vizitei sale ”ilegale”, a anunţat Serviciul de Securitate al Ucrainei, care a înscris pe o ”listă neagră” alţi peste 140 de artişti ruşi. Julia Samoilova, în vârstă de 27 de ani, care se deplasează într-un scaun cu rotile încă din copilărie, a intrat în concurs cu melodia ”Flame is Burning”. Ea a confirmat că a cântat în Crimeea în anul 2015.

Pe 13 martie, Rusia a anunţat numele artistului care o va reprezenta la Eurovision 2017, punând astfel capăt zvonurilor despre posibilitatea de a boicota, din motive politice, acest concurs muzical internaţional, care se va desfăşura la Kiev.

Cântăreaţa Julia Samoilova, născută în aprilie 1989 în localitatea rusă Ukhta, a fost confirmată în calitate de reprezentată a Rusiei la concursul Eurovision 2017 de reprezentanţii postului public de televiziune din această ţară cu doar o zi înainte de expirarea termenului oficial de transmitere a numelor concurenţilor.

Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt de la Kremlin, a negat într-un interviu acordat agenţiei de presă TASS că desemnarea cântăreţei Julia Samoilova ar reprezenta o provocare din partea Rusiei. Cântecul ”Flame is Burning” a fost compus de Leonid Gutkin, acelaşi muzician care a compus şi piesele cu care Rusia a concurat la Eurovision în anii 2013 şi 2015.

Julia Samoilova se deplasează într-un scaun cu rotile încă din copilărie, după ce a fost diagonisticată cu amiotrofie spinală, o maladie neuromusculară progresivă care determină slăbirea muşchilor. În 2013, ea a fost finalistă a concursului ”X Factor” din Rusia, iar în 2014 a cântat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Soci. Julia Samoilova ar fi trebuit să interpreteze piesa ”Flame is Burning” în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 11 mai.

Ucraina va găzdui ediţia din acest an a concursului Eurovision, în luna mai, după ce cântăreaţa Jamala a câştigat competiţia în 2016, organizată în Suedia. Cântecul ei, intitulat ”1944”, a stârnit controverse, întrucât versurile sale se referă la deportarea tătarilor din Crimeea, în timpul regimului sovietic condus de Stalin. Mulţi dintre cetăţenii din Rusia au spus că rezultatul concursului din 2016 a fost unul politic.

Rusia şi Ucraina se află în conflict de la anexarea Peninsulei Crimeea. În plus faţă de criticile aduse Moscovei pentru anexarea Peninsulei Crimeea, Ucraina acuză guvernul rus că i-a înarmat pe separatiştii rebeli din regiunea ucraineană Donbas. În urma acelui conflict armat, izbucnit în 2014, peste 10.000 de persoane au fost ucise.

Randi, despre femeia din viața lui: "La vârsta mea nu te încurci, ori e aleasa, ori îți trăiești viața"... Lusi Fonsi și-a înnebunit fanii cu "Despacito"! Așa s-a născut și unul dintre cele mai tari coveruri. Sună mai...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri