Antena Căutare

Familia lui Bob Marley a pierdut lupta juridica pentru drepturile de autor asupra a 5 albume

Incercarea familiei legendarului Bob Marley de a obtine drepturile de autor asupra unei parti dintre albumele sale a fost zadarnicita de o instanta din New York, conform BBC

Judecatorul Denise Cote a hotarat ca drepturile de autor in litigiu trebuie sa ramana in posesia companiei Universal Music Group (UMG). Conform BBC, este vorba despre cinci albume inregistrate in perioada 1973 - 1977 pentru studiourile Island Records.

Vaduva lui Bob Marley si copiii acestuia au solicitat despagubiri in valoare de mai multe milioane de dolari din partea companiei UMG pe care o acuzau ca ar fi "exploatat" munca legendarului muzician ce a incetat din viata in 1981, la 36 de ani, din cauza unui cancer.

Albumele luate in discutie, "Catch a Fire", "Burnin'', "Natty Dread", "Rastaman Vibrations" si "Exodus", au fost inregistrate de Bob Marley alaturi de trupa sa, The Wailers. Pe aceste albume figureaza unele dintre cele mai importante melodii semnate Bob Marley, printre care "I Shot the Sheriff", "One Love" si "No Woman, No Cry".

Familia lui Bob Marley a acuzat compania UMG ca a retinut toate veniturile incasate din comercializarea muzicii si ca nu a consultat pe nici un reprezentant al familiei in legatura cu niste decizii privind folosirea muzicii legendarului rastaman in diferite domenii, asa cum a fost cazul prelucrarii unor melodii in vederea transformarii lor in sonerii pentru telefonul mobil.

Articolul continuă după reclamă

Bob Marley, pe numele sau real Robert Nesta Marley, s-a nascut in Jamaica in 1945 si a incetat din viata in SUA, in 1981, noteaza Agerpres. Albumul compilatie "Legend", care aduna cele mai cunoscute hituri ale sale, este cel mai bine vandut album reggae din toate timpurile.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: yardflex.com

Familia lui Bob Marley a pierdut drepturile de autor pentru 5 dintre albumele acestuia... Vezi noul video clip Sophia - "Right Here, Right Now"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x