Antena Căutare

Fani ai lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe protagoniştii documentarului „Leaving Neverland”

Fanii cer despăgubiri simbolice, de 1 euro fiecare, şi au deschis procesul în Franţa pentru că legile privind defăimarea din această ţară oferă protecţie şi după moarte, spre deosebire de Marea Britanie şi SUA.

Mai multe fan cluburi ale lui Michael Jackson din Franţa i-au acţionat în judecată, joi, pe cei doi protagonişti ai documentarului HBO „Leaving Neverland” pentru că „au pătat imaginea” starului pop acuzându-l de abuz sexual.

Procesul a fost intentat la Orleans, în nordul Franţei, iar curtea de justiţie a transmis că o hotărâre va fi emisă pe 4 octombrie.

Grupurile Michael Jackson Community, MJ Street şi On the Line i-au acuzat pe Wade Robson şi James Safechuck de defăimarea lui Jackson în documentar.

Avocatul fanilor, Emmanuel Ludot, a comparat acuzaţiile aduse de cei doi lui Jackson, care a murit în 2009, cu un linşaj.

Fanii cer despăgubiri simbolice, de 1 euro fiecare, şi au deschis procesul în Franţa pentru că legile privind defăimarea din această ţară oferă protecţie şi după moarte, spre deosebire de Marea Britanie şi SUA.

Robson şi Safechuck nu au fost prezenţi în sala de judecată şi nici nu au fost reprezentaţi.

Ludot a spus că este încrezător că va câştiga. În 2014, el a reprezentat Michael Jackson Community şi a câştigat procesul intentat medicului personal al starului, Conrad Murray, privind implicarea în moartea cântăreţului. Despăgubirile cerute şi în acel caz au fost de 1 euro.

„În Franţa nu poţi păta imaginea celor morţi. Există suferinţă morală şi emoţională. Şi unde este suferinţă, există compensaţie. Este foarte simplu”, a spus avocatul.

Documentarul HBO-Channel 4 în două părţi explorează experienţele separate, dar paralele, a doi băieţi, James „Jimmy” Safechuck, în vârstă de 10 ani, şi Wade Robson, în vârstă de 7 ani, cu megastarul Michael Jackson.

Prin interviuri cu Safechuck, în vârstă de 37 de ani, şi cu Robson, în vârstă de 41 de ani, precum şi cu mamele, soţiile şi fraţii lor, „Leaving Neverland/ Părăsind Neverland” realizează portretul unui abuz continuu, explorând sentimentele complicate care i-au determinat pe ambii bărbaţi să-şi confrunte propriile experienţe după ce, la rândul lor, au devenit taţi de băieţi.

Sursa : news.ro

Neversea 2019, program 7 iulie: DJ Snake și Lost Frequencies, printre artiștii serii... Steven Adler, fost baterist al trupei Guns N’ Roses, susţine că s-a înjunghiat accidental...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x