Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Marie, jumătatea Roxette. A căzut în baie, fractură de craniu. ”Cancerul a încercat să mă învingă. Nu i-am dat voie! Copilașii plângeau: Mami, nu muri!”

Pe 11 septembrie 2002, Marie Fredriksson, jumătatea celebrei Roxette, s-a luat la trântă cu destinul. A căzut în baie. Medicii i-au spus că are cancer cerebral. Cei doi copii au început să plângă. Le-a promis că totul va fi bine. Trei ani groaznici. Chimio, vărsături, nesomn, spitale. N-a dezarmat. În 2005 a anunța că a scăpat de cumplita boală. Azi, la 58 de ani, vrea să căltorească și, alături de Per, să celebreze 30 de ani de...Roxette

Pe 11 septembrie 2002, Marie Fredriksson, jumătatea celebrei Roxette, s-a luat la trântă cu destinul. A căzut în baie. Medicii i-au spus că are cancer cerebral. Cei doi copii au început să plângă. Le-a promis că totul va fi bine. Trei ani groaznici. Chimio, vărsături, nesomn, spitale. N-a dezarmat. În 2005 a anunța că a scăpat de cumplita boală. Azi, la 58 de ani, vrea să călătorească și, alături de Per, să celebreze 30 de ani de...Roxette

Dacă își aducea aminte acea zi? Ce vorbă e asta? Urma să plece spre Antwerp, să se vadă cu Per, pentru un nou proiect Roxette. Ieșise, de dimineață, la o dezmorțire, alături de ”Micke”, soțul ei. Da, Mikael Bolyos, cel cu care se găsise la Sydney și căruia îi spusese ”DA” după doar 48 de ore. Alergase mai repede decât el, chiar râseseră de treaba asta. A ajuns în baie. Atunci s-a rupt filmul. O mică durere de cap și...Asta a fost tot. Marie Fredriksson, celebra jumătate a celebrei formații suedeze ce cucerise lumea cu zeci de hituri, a căzut direct pe gresie. Atât de tare încât a suferit o fractură de craniu. La spital, după toate examenele din lume, i-au spus franc: cancer cerebral!

Nu i-a păcălit pe cei mici. Cu ”Micke” avea doi copii: Josefine, de 15, și Oscar, de 12 ani. Le-a povestit. Au început să plângă. ”Mami, nu vrem să mori!”, i-a auzit. Plângeau cu toții. Și ea, și ei! Da, femeia cu ”The Look”, cu ”It Must Have Been Love”, cu ”Joyride”, cu ”Queen of Rain”, cea care ridicase sute de mii de oameni în picioare, avea probleme. Grave. ”Ne-am adunat cu toții, le-am promis că voi lupta. Ei, că-mi vor fi alături!”, povestește, azi, Marie.

Tumoare malignă!

Era malignă, așa că trebuia intervenit urgent. Luni întregi de chimio, de iradiere. O voință de fier. Vomita, nu mai putea scrie, nici citi. Avea perioade lungi când nu știa unde se află, de ce se află, în ce zi se află ori cât este ceasul. Vederea la ochiul drept începuse să o părăsească. Uneori, simțea că forța pleacă, dorea să renunțe. Dar de fiecare dată își amintea de promisiunea făcută celor mici. În ianuarie 2003, Regele Carl Gustaf al XVI-le al Suediei a conferit celor de la Roxette ”Medalia Regală cu Fundă Albastră”, o distincție uriașă. A fost prima apariție după tratament. Slăbise mult, dar pe cine nu slăbește tratamentul contra cancerului?

Nu putea sta nici măcar în picioare. S-a gândit și la ce e mai rău, a vorbit cu ”Micke”. Acesta a certat-o: cum să se gândească la o despărțire? Doi ani s-a ascuns de ochii lumii. Apoi, în 2005, a mers pe la toți mediii posibili. DAAAA, scăpase de cancer! Pare greu de crezut, însă, pe 21 octombrie a făcut anunțul: ”I'm healthy, nu mă mai aflu sub tratament!”

Cât a luptat cu boala n-a pierdut vremea. S-a apucat de lucru la primul său album solo, ”The Change”. Și-a redescoperit pasiunea pentru pictură. Per, colegul de trupă, a așteptat-o. În 2010 au pornit la drum într-un miniturneu. A rezistat. Apoi, în martie, anul următor, au dat drumul la primul ”Roxette World Tour” din 15 ani! Dar corpul său nu era pregătit. În aprilie, anul acesta, a simțit că obosește. Au anunțat că-și întrerup spectacolele. Fanii s-au gândit, din nou, la ce e mai rău. Însă Marie a apărut în fața tuturor. ”Cancerul a încercat să mă învingă. Nu i-am dat voie!” Pe 3 iunie 2016, noul lor album, cel de-al 10-lea de studio, ”Good Karma”, a plecat spre inimile fanilor.