Momentul care îți va face pielea de găină! Muzica interpretată de prizonieri de la Auschwitz, readusă la viaţă - VIDEO

Profesoara Patricia Hall, care predă teoria muzicii la Universitatea din Michigan, a readus la viaţă o piesă aranjată de prizonierii lagărului de concentrare polonez, iar rezultatul muncii sale a fost înregistrat şi va rămâne în colecţia Muzeului Auschwitz-Birkenau, scrie Le Figaro.

Profesoara Patricia Hall, care predă teoria muzicii la Universitatea din Michigan, a readus la viaţă o piesă aranjată de prizonierii lagărului de concentrare polonez, iar rezultatul muncii sale a fost înregistrat şi va rămâne în colecţia Muzeului Auschwitz-Birkenau, scrie Le Figaro.

O poveste de istorie necunoscută a revenit la viaţă, la iniţiativa unui profesor de teorie a muzicii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite.

În 2016, Patricia Hall a mers la Auschwitz-Birkenau, în Polonia, pentru a studia muzica interpretată de prizonierii lagărului de concentrare din Al Doilea Război Mondial. Ea a descoperit existenţa unor partituri scrise de aceşti captivi. Acesta s-au născut din cântece populare, explică The New York Times. Prizonierii le aranjau înainte de a le cânta cu instrumentele prezente în lagăr. În total, ea a recenzat opt manuscrise muzicale din 1943.

Una dintre melodiile descoperite, ironic intitulată "Die Schönste Zeit des Lebens" (Cea mai frumoasă perioadă a vieţii), este un foxtrot, bazat pe piesa lui Franck Grothe, un compozitor german de muzică de film. Ea a fost cântată de prizonierii muzicieni în faţa vilei comandantului garnizoanei.

Joshua DeVries, un student de la aceeaşi universitate, a digitizat partiturile şi aranjamentele lor. Apoi, şeful de orchestră al ansamblului contemporan ale instituţiei muzeale, Oriol Sans, a înregistrat melodia în studio cu muzicienii săi, în luna octombrie a acestui an.

"Această înregistrare este extrem de importantă", afirmă Patricia Hall. "Am readus această operă la viaţă, cu un rezultat la fel de apropiat pe cât posibil de cum ar fi sunat la Asuchwitz în 1943".

Iniţiatoarea acestui proiect, conceput ca o datorie de memorie, a reuşit, de asemenea, să identifice doi dintre cei trei prozonieri care au aranjat piesa, bazându-se pe numărul lor. Număr cu care ei au semnat manuscrisul. Amândoi au fost prizonieri politici polonezi.

Unul dintre ei a fost eliberat în 1943, altul a fost transferat la Sachsenhausen, un alt lagăr de concentrare, situat aproape de Berlin. El a supravieţuit şi a activat după război în Orchestra Filarmonică din Gdansk, în Polonia. Nu se ştie ce a devenit al treilea muzician.

Cât priveşte înregistrarea, ea va intra în colecţiile Muzeului Auschwitz-Birkenau, pentru a demonstra creativitatea celor care au fost prizonieri acolo şi care au rezistat celor mai sinistre ore din existenţa lor.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri