Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

Povestea lui Kurt Cobain - Anti-starul care a murit prea devreme

Kurt Cobain a fost considerat ultimul vizionar la muzicii rock, iar despre Nirvana se spune că ar fi putut depăşi notorietatea Beatles, dacă omul care a creat trupa nu s-ar fi sinucis la doar 27 de ani

Kurt Cobain a fost considerat ultimul vizionar la muzicii rock, iar despre Nirvana se spune că ar fi putut depăşi notorietatea Beatles, dacă omul care a creat trupa nu s-ar fi sinucis la doar 27 de ani

„Începuse să cânte de când avea doi ani. Îi plăcea să cânte melodii de la Beatles precum «Hey Jude». Avea o carismă deosebită de la o vârstă foarte fragedă”, asta spunea mătuşa Mary despre cel care avea să fie considerat ultimul vizionar al muzicii rock.

Despre Kurt Cobain s-au scris mjulte şi s-au spus şi mai multe. Felul să de a fi, atitudinea anti-star pe care a afişat-o mai mereu, l-au transformat rapid într-un idol al tinerilor răzvrătiţi, care vedeau în chipeşul solist al trupei Nirvana un model de urmat în viaţă. Muzica trupei născute în Aberdeen (SUA) a prins incredibil de repede la cei care apreciau curentul rock, iar unii cunoscători în domeniu spun că notorietatea acesteia ar fi depăşit-o pe cea a britanicilor de la Beatles, dacă vulcanicul Cobain nu şi-ar fi pus capăt zilelor într-o zi de 8 aprilie 1994.

Cobain a însemnat Nirvana, iar Nirvana a însemnat Cobain, este părerea unanimă. Puţini însă sunt cei care au bănuit ce l-a împins pe Kurt să ia decizia de a se sinucide la doar 27 ani.

"TOATE ÎNTREBĂRILE ÎŞI AU RĂSPUNSUL ÎN COPILĂRIE..."

... spun psihologii şi în cazul lui Cobain par a avea dreptate pe deplin. Cei care l-au cunoscut spun că viaţa puştiului născut pe 20 februarie 1967 s-a schimbat odată cu separarea părinţilor săi, produsă în 1974. De-atunci micuţul Kurt a început să trăiască în propriul său univers, care excludea, de cele mai multe ori, lumea în care trăia. După ce a acceptat ideea divorţului părinţilor săi, Cobain a trăit alte momente traumatizante, care şi-au pus serios amprenta pe caracterul său.

Refuzurile repetate de a îi da satisfacţie tatălui său, care-l împingea să facă parte din echipele de wrestling sau baseball ale şcolii pe care o frecventa, au răcit definitiv realţiile dintre cei doi. Tot atunci începe şi drumul spre pierzanie al lui Cobain. Apar problemele cu legea şi bănuielile legate de o presupusă relaţie homosexuală, bănuieli infirmate ulterior.

DROGURILE ŞI SFÂRŞITUL

Apropiaţii spun că solistul trupei Nirvana nu a început să consume stupefiante din copilărie. La 22 de ani a început să-şi administreze heroină după ce a fost dezamăgit de medicii care nu i-au descoperit provenienţa unor probleme medicale. Puţn câte puţin, Cobain a devenit dependent de droguri, iar problemele s-au acutizat în timpul turneului de promovare a albumului Nevermind. După ce a avut o tentativă de a renunţa la droguri, motivat fiind de faptul că avea să devină tătic, Kurt revine la vechile obiceiuri o mai mare determinare.

Salvat în câteva rânduri de medici după supradoze cu heroină, Cobain se mai răzvrăteşte odată şi-şi pune capăt zilelor, împuşcându-se în cap la casa sa din Lake Washington, unde a fost găsit de către un electrician. Pe 8 aprilie 1994, solistul celor de la Nirvana a fost declarat mort şi chiar dacă în jurul decesului acestuia s-au creat o grămadă de legende, inclusiv accea că ar fi fost ucis de Courtney Love, soţia şi mama fiicei lui, verdictul final a fost cât se poate de clar: SINUCIDERE!

S-a sinucis sau a fost împuşcat? Detalii, AICI!

Citeşte şi povestea celebrei melodii SMELLS LIKE TEEN SPIRIT, AICI!