Puloverul purtat de Kurt Cobain în concertul unplugged al trupei Nirvana, vândut pentru 334.000 de dolari

Puloverul purtat de Kurt Cobain în concertul unplugged al trupei Nirvana din 1993 a fost vândut la licitaţie pentru mai mult de 330.000 de dolari, potrivit BBC.

Obiectul vestimentar tricotat, ars cu ţigara şi nespălat de peste douăzeci de ani, de când liderul trupei l-a purtat ultima dată, a fost adjudecat la New York contra sumei de 334.000 de dolari.

În prezent, este cel mai scump pulover vândut vreodată la licitaţie.

Darren Julien, preşedintele casei Julien's Auction, a spus că puloverul din caşmir al lui Cobain este „sfântul graal al lucrurilor purtate de el vreodată”.

La aceeaşi licitaţie a fost vândută şi chitara personalizată Fender Mustang, folosită de muzician în turneul „In Utero”. Instrumentul a fost adjudecat contra sumei de 340.000 de dolari, după ce mai mulţi ani a fost expus la muzeul Rock and Roll Hall of Fame.

Kurt Cobain a format Nirvana împreună cu basistul Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio - „Bleach” (1989), „Nevermind” (1991) şi „In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2014.

Pe 8 aprilie 1994, la vârsta de 27 de ani, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa lui din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului.

Sursa : news.ro

Ultimele știri