Căutare Live

Ray Thomas, membru fondator al trupei The Moody Blues, a murit: "Suntem şocaţi"

Ray Thomas, membru fondator al trupei The Moody Blues, a murit la vârsta de 76 de ani, au anunţat casele de discuri Cherry Red Records şi Esoteric Recordings.

Ray Thomas, membru fondator al trupei The Moody Blues, a murit la vârsta de 76 de ani, au anunţat casele de discuri Cherry Red Records şi Esoteric Recordings.

Flautistul şi solistul trupei a murit în casa lui din Surrey, pe 4 ianuarie: „Suntem şocaţi de moartea lui şi vom simţi lipsa căldurii, umorului şi bunătăţii lui. A fost un privilegiu să îl cunoaştem şi să lucrăm cu el şi gândurile noastre se îndreaptă spre familia şi soţia lui, Lee, în aceste momente triste”.

Potrivit Billboard, în 2014, Thomas a fost diagnosticat cu cancer la prostată.

Ray Thomas a pus bazele grupului britanic The Moody Blues împreună cu Mike Pinder şi Denny Laine, în 1964. Primul lineup a fost completat de Graeme Edge şi Clint Warwick. Cel de-al doilea album al trupei, „Days Of Future Passed”, apărut în 1967, este considerat unul dintre primele exemple de rock progressive şi a ajuns pe locul al doilea în topurile din Statele Unite. Pe el se regăseşte celebra „Nights in White Satin”.

Muzicianul a lansat două albume solo în anii 1970 - „From Mighty Oaks” şi „Hopes, Wishes And Dreams”. El s-a retras din The Moody Blues în 2002, din cauza unor probleme de sănătate, dar a continuat să facă muzică.

În luna decembrie a anului trecut, a fost anunţat că The Moody Blues va fi inclusă - împreună cu Thomas - anul acesta în prestigioasa Rock and Roll Hall of Fame, alături de Nina Simone, The Cars, Bon Jovi şi Dire Straits.

Doliu în muzică! Cântăreaţa France Gall, interpreta celebrei piese "Ella, elle l'a", a murit la vârsta de 70 d... David Bowie, omagiu special în ziua în care ar fi împlinit 71 de ani! Piesa "Let's Dance" a fost lansată într...
Ultimele știri