"Salvator Mundi", subiect al unei comedii muzicale prezentată la New York în 2022

"Salvator Mundi", operă atribuită lui Leonardo da Vinci şi cel mai scump tablou din lume de la vânzarea sa în 2017 la casa Christie's, va fi în curând subiect într-o comedie muzicală, scrie Le Figaro.

Compania Caiola Productions, care a produs spectacole precum "Dear Evan Hansen" şi "Tina", o creaţie dedicată Tinei Turner, speră să poată prezenta noua realizare publicului newyorkez în 2022, potrivit The Art Newspaper.

"Salvator Mundi! The Musical" va povesti "cum un portret al lui Iisus, pictat pe lemn zgâriat, cumpărat cu 1.100 de dolari în 2005, a devenit - după ce a dispărut timp de 500 de ani - capodopera lui Leonardo da Vinci intitulată Salvator Mundi, vândută pentru 450,3 milioane de dolari în 2017 la Christie's", a explicat Caiola Productions într-un comunicat.

După apariţia "Salvator Mundi" la o expoziţie dedicată lui Da Vinci la National Gallery din Londra, şi vânzarea din 2017 la New York, misterul planează încă asupra operei. Originile sale sunt încă dezbătute, iar mai mulţi experţi sunt sceptici cu privire la atribuirea ei geniului florentin.

Compania Caiola Productions anunţă încă de la început că istoria nu va fi prioritatea sa. "Cu siguranţă, intriga este bazată pe o poveste adevărată, dar spectacolul va fi mai mult metaforic. La fel ca în multe producţii teatrale, ne vom permite libertăţi artistice cu scopul de a crea o experienţă amuzantă şi edificatoare".

Sursa: News.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri