Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Teodora Enache in prima zi la Festivalul de Jazz

Teodora Enache si Darius Brubeck Quartet deschid seria de concerte din cadrul Bucharest Spring Jazz 2010 cu un recital extraordinar sustinut pe scena Ateneului roman.

Palmaresul Teodorei Enache este atat de impresionant, incat doar o simpla trecere in revista a participarilor si premiilor obtinute la festivaluri ar impune-o ca pe una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului romanesc si nu numai. Dar Teodora Enache reprezinta mai mult de atat; este vocea care emotioneaza inimile celor veniti s-o asculte si s-o admire pe scena, este un artist complet, care se conecteaza la publicul sau intr-un fel unic, impartasindu-i cu generozitate dragostea evidenta pentru sunete si minunatiile lor.

"Canta cu inima", spunea despre ea in 1999 Johnny Griffin, la Festivalul de jazz de la Milano. "Fiti cu ochii pe ea, este unica", intarea Michel Bedin. Cuvinte pe care Teodora Enache nu le-a dezmintit de-a lungul activitatii sale artistice. Dupa o pauza in perioada 2008-2009, timp in care a devenit mama, Teodora Enache revine pe scena, la fel de delicata si fina, dar cu tot atat de multa forta in a-si canta povestea, dragostea, tristetea, sufletul, pana la urma.

Pe scena de la Bucuresti i se alatura pe 5 mai si Darius Brubeck Quartet. In 2006, Darius Brubeck, fost director al Centrului pentru Jazz si muzica popular din Durban, Africa de Sud, unde si-a petrecut mare parte a vietii sale, isi dedica viata unei intense activitati concertistice, cantand pe marile scene din Europa si Statele Unite ale Americii. Insotit in concerte de Mike Rossi (saxofon, clarinet si flaut), Matt Ridley (contrabas) si Wesley Gibbens (percutie), Darius Brubeck calca pe urmele tatalui sau, celebrul pianist si compozitor de jazz Dave Brubeck, al carui talent il mosteneste fara indoiala si alaturi de care a cantat in primii sai ani de muzica. Si nici nu ar fi putut fi altfel, cand ai crescut intr-o familie in care muzica primeaza, iar modelul tatalui este unul atat de puternic, ca in cazul lui Dave Brubeck. Two Generations of Brubeck si The New Brubeck Quartet (Dave, Darius, Chris si Dan) sunt formulele in care familia de muzicieni, impatimiti ai jazz-ului, cucerea scenele lumii.

Astazi, dupa ce a condus mai multe trupe si si-a desavarsit educatia muzicala, experimentand si studiind, Darius Brubeck iese din umbra parintelui celebru si isi construieste singur faima. In prezent, Darius Brubeck preda un curs de muzica la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj.

Recomandari