Una dintre cele mai cunoscute piese ale Crăciunului a fost interzisă pentru că “manipulează și încurajează violul”

 

Sărbătorile vin, dar tradiționalele piese pe care le ascultăm în această perioadă par să fie o problemă. Mai exact, unul dintre cele mai populare cântece de Crăciun a fost interzis la un post de radio din S.U.A., după ce mai mulți ascultători s-au plâns că manipulează şi încurajează violul.

Un post de radio din Ohio a luat decizia să nu mai difuzeze unul dintre cele mai populare cântece de Crăciun, în urma unor plângeri venite din partea ascultătorilor. Aceştia susțin că mesajul transmis de piesa „Baby, it’s cold outside“, înregistrată în 1949, este în contradicţie cu mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #MeToo.

Astfel, Star 102 Cleveland a realizat un sondaj pe pagina de Facebook pentru a afla dacă ascultătorii își mai doresc sau nu să audă melodia la radio. În ciuda plângerilor primite, 94% dintre internauţi au răspuns că vor ca melodia să continue a fi difuzată, pe motiv că este „clasică“, scrie bbc.com

În plus, opinia unora dintre ascultători a fost susţinută de un realizator radio, care a declarat la rândul său că versurile piesei sunt „greşite“ şi „manipulează“, motiv pentru care a luat decizia ca ea să fie exclusă din playlist.

Melodia „Baby It’s Cold Outside“ a fost scrisă de Frank Loesser în 1944 şi are forma unei conversaţii în care un bărbat încearcă să convingă o femeie să rămână la el peste noapte, folosind că argument vremea nefavorabilă.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI