Universal Music Group vrea anularea procesului intentat de mai mulţi artişti care și-au pierdut înregistrările master în incendiu

Universal Music Group susţine că muzicienii nu pot solicita despăgubiri pentru că grupul era proprietarul înregistrărilor care au fost distruse, scrie Variety. În plus, compania a transmis că distrugerile în incendiu au fost dezvăluite în urmă cu câţiva ani şi că procesul trebuie anulat având în vedere expirarea termenului de prescripţie.

Universal Music Group a depus miercuri o cerere pentru ca procesul intentat companiei de Soundgarden, Hole, Steve Earle şi administratorii averilor lui Tupac şi Tom Petty, legat de înregistrările pierdute în incendiul din 2008, să fie respins.

UMG susţine că muzicienii nu pot solicita despăgubiri pentru că grupul era proprietarul înregistrărilor care au fost distruse, scrie Variety.

În plus, compania a transmis că distrugerile în incendiu au fost dezvăluite în urmă cu câţiva ani şi că procesul trebuie anulat având în vedere expirarea termenului de prescripţie.

Procesul a fost intentat luna trecută. Artiştii cer 50% din „orice înţelegere şi asigurare primită de UMG pentru pierderea înregistrărilor master şi 50% din valoarea necompensată de o înţelegere şi asigurare a pierderilor”.

Într-o acţiune legală din 2009 împotriva NBC, care închiriase spaţiul, UMG a declarat că valoarea daunelor în urma incendiului este de 150 de milioane de dolari.

Înregistrările master reprezintă sursa pentru realizarea de discuri vinil, CD, MP3 şi alte formate audio.

O anchetă publicată de The New York Times luna trecută a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master ale unor piese, semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses. În replică, Universal Music Group a transmis că articolul cuprinde greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.

Lucian Grainge, directorul general al Universal Music Group, a admis după o săptămâna de la publicarea articolului, într-un e-mail trimis angajaţilor companiei, că pierderea înregistrărilor în incendiul din 2008 este „sfâşietoare”.

Sursa : news.ro

Ultimele știri