Antena Căutare

Vrei să pleci în străinătate, dar îţi e frică de atentate? Iată cele mai sigure trei ţări în care poţi să mergi în vacanţă

În urmă cu ceva timp, atunci când vorbeam de călătoriile în străinătate ne interesam mai mult de hoteluri, costuri, bilete de avion şi locuri de vizitat, dar situaţia s-a schimbat alarmant în ultimii zece ani. Atacurile teroriste ne-au făcut să ne uităm şi să analizăm mult mai bine din punct de vedere al securităţii ţara pe care ne dorim s-o vizităm.

  • Am avut, la început, atentatele din 11 septembrie 2001, când turnurile gemene de la World Trade Center se prăbuşeau, după ce două avioane deturnate de terorişti intrau direct în ele.
  • Francezii au început să tremure după măcelurile de la Charlie Hebdo şi Bataclan, turcii sunt în alertă permanentă, având zeci de atentate cu bombă şi, de revelion, o ploaie de gloanţe în cel mai mare club din Istanbul, iar Germania tocmai ce-a încheiat anul 2016 cu o baie de sânge, după ce un tir a intrat în Târgul de Crăciun din Berlin.

Pentru aceste motive, dar şi pentru multe alte ameninţări teroriste care planează asupra mai multor zone, organizaţia independentă "Institute for Economics & Peace" a realizat un top cu cele mai sigure ţări din lume:

1. Islanda - ai gheaţă, foc, mai auzi poveşti despre vikingi, vezi locuri minunate şi, cel mai important, nu stai cu frica-n sân că ţi s-ar putea întâmpla ceva. Islandezii sunt pe primul loc în ceea ce priveşte siguranţa, iar dacă ne uităm pe locurile pe care le ai de vizitat, atunci sigur ar trebui să-ţi planifici aici o vacanţă în perioada următoare.

2. Danemarca - oamenii au un singur conflict, mai vechi, cu Canada, legat de insula nelocuită Hans. Atât. În rest ai o grămadă de locuri superbe care te aşteaptă să le vizitezi.

3. Austria - punctează bine la nivel vizual, cu peisaje senzaţionale, iar factorii care arată siguranţa ţării sunt la nivel excepţional. Ca idee, oamenii ăştia nu se ceartă nici măcar când au loc alegeri.

Divizia de radio a Intact Media Group, mereu în topul audiențelor... Michael Jackson i-ar fi angajat pe loc! Una dintre cele mai reușite coregrafii pentru piesa "Dangerous". Atitu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x