Antena Căutare

Se apropie sezonul estival. Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru o noapte de cazare pe litoralul românesc

Românii se pregătesc pentru câteva zile libere în luna mai. ”Puntea” pe care o pot face chiar de Paște îi entuziasmează atât pe turiști, cât și pe cei care dețin afaceri - mai mici sau mai mari - pe litoralul autohton.

colaj femeie cu pălărie la recepția unui hotel, tată și fiică mergând desculți prin nisip, tineri în fața corturilor puse pe nisip Galerie
Românii beneficiază de o minivacanță de 1 mai | Shutterstock

De 1 mai, românii au creat tradiția de a deschide sezonul estival la malul mării. Mai sunt doar câteva săptămâni până atunci și, fie că este o escapadă scurtă, fie că își iau mai multe zile libere, aceștia se duc cu mic, cu mare să simtă primele valuri călduțe.

În acest an, se poate face ”punte”, pe 5 mai sărbătorindu-se Paștele Ortodox. Astfel, românii pot beneficia de o minivacanță, în care să dea o fugă la mare sau la munte. Potrivit ”tradiției”, românii aleg ca ziua de 1 mai să o petreacă la malul mării.

Citește și: Începe sezonul angajărilor în turism. Cât câștigă un barman, ospătar sau bucătar

Se apropie sezonul estival. Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru o noapte de cazare pe litoralul românesc

Cei care doresc să ”respecte” tradița roânească trebuie să știe că prețurile sunt variate, cât să satisfacă toate buzunarele. De asemenea, ele diferă în funcție și de tipul de cazare: cort, pensiune, hotel; dar și de facilități.

Citește și: Eveniment rar! Un animal ciudat a fost surprins pe plaja din Eforie Nord | VIDEO. Ce este "vizitatorul" năstrușnic ce a surprins

Conform ObservatorNews.ro, la malul mării, vor fi disponibile pentru turiști peste 200 de unități de cazare. Cei din domeniul HoReCa au început deja să-și pună la punct echipele și sunt pe ultima sută de metri cu renovările clădirilor.

Citește și: Cât costă o porție de hamsii pe litoral, în plin sezon estival. Toți românii se pot bucura de preparatul de sezon, la malul mării

Pentru o noapte de cazare într-un hotel de 2 sau de 3 stele, turiștii trebuie să plătească aproximativ 103 lei, pentru o cameră dublă. În schimb cei care doresc să se cazeze la un hotel de 4 stele tebuie să achite în jur de 400 de lei pe noapte.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelul Andreei Bănică de pe litoral. Prețul unei camere a explodat în plin sezon estival

Aceștia se pot orienta către pachete de cazare, care pronesc de la 1.400 de lei, potrivit reporterilor Observator: „Turiştii care au ales să îşi cumpere pachete au plătit, în medie, aproximativ 1.400 de lei pentru sejurul în această minivacanţă pe litoralul românesc, iar cei mai mulţi vor sta aproximativ 4-5 zile. Vom avea peste 100.000 de turişti pe litoral în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte.”

Citește și: Cât te costă să petreci minivacanța de Paște la hotelul deținut de Gigă Hagi sau Simona Halep. Cum arată oferta

Turiștii care aleg să petreacă acest 1 mai și implicit Paștele pe litoralul românesc beneficiază și de surprize muzicale:

„Hotelierii care au hoteluri de 4 stele pornesc ofertele de la 400 de lei pe noapte, preţul în camera dublă. Vor fi peste 200 de hoteluri deschise în această perioadă pe litoralul românesc în Mamaia Nord, Costineşti, Eforie, dar şi Neptun-Olimp.

Citește și: Scrisoarea emoționată a unei fetițe pentru un salvamar. Cuvintele care l-au emoționat până la lacrimi pe bărbat

Vom avea festivaluri pe litoral, în Mamaia şi Costineşti. În Mamaia vorbim de celebrul festival de muzică electronică Sunwaves care se va desfăşura în perioada 1-7 mai”, declară reporterul Observator Cristina Niță.

Turiștii se vor bucura de mâncăruri tradiționale, dar și de rețete reinventate. Bucătarii îi așteaptă cu o gamă variată pentru toate gusturile.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x