In latina, cuvantul ceapa se traduce prin perla mare.
Egiptenii venerau ceapa si o ingropau alaturi de faraoni, iar la funeralii se prezentau cu cosuri pline cu aceasta leguma.
Potrivit unei legende etiopiene, puterea cafelei a fost descoperita atunci cand un pastor a vazut energia pe care o aveau caprele sale dupa ce au mancat din niste tufisuri cu boabe. A gustat si el din boabele “vrajite” si a observant ca au avut acelasi efect asupra lui.
Pestele are un gust bun daca este combinat cu lamaia. Insa de unde vine acest obicei? Ei bine, se pare ca totul s-a intamplat Evul Mediu cand exista credinta ca zeama unei felii de lamaie dizolva orice os de peste pentru a nu fi inghitit.
In timpul ceui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand mancarea a fost rationalizata in Anglia, “bananele” erau o hrana la moda. “Bananele” se faceau din napi fierti, zahar si aroma de banane.
Presedintele Richard Nixon a interzis supa de la dineurile oficiale caci, invariabil, o varsa pe el.
Acadelele au fost create din greseala in 1905. Un baietel de 11 ani a lasat peste noapte un bat cu care amesteca intr-o bautura dulce. Bautura a inghetat si baietelul a denumit-o Epsicle. Mai tarziu, copii sai o numeau Pop’s’sicles.
In 1923, Epperson a patentat inventia. Asa s-a nascut Popsicle/ Acadeaua.
Nutella – original cunoscuta drept gianduja – a fost creata in Italia. Alunele erau adaugate in ciocolata pentru a spori cantitatea - in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Poate ca John Glenn nu a fost primul American ce a iesit de pe Orbita Pamantului, insa a fost prima persoana care a mancat in spatiu. Ce a mancat? Sos de mere semi-lichid, spaghete si cuburi de friptura de vita.
Faimoasa vorba: “Un mar pe zi tine medicul la distanta” vine de la Benjamin Franklin care ii cerea sotiei sale sa ii trimita butoaie cu mere cat timp se afla peste granita.
Fost director general in constructii, actual chef si concurent la „Top Chef”... Cherimoya, un fruct plin de vitamine si minerale!...