- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Unul dintre cele mai spectaculoase dueluri din competitia Top Chef a avut loc la sfarsitul editiei cu numarul sase! La duel au intrat doi dintre cei mai apreciati bucatari aflati in concurs: Dan Bogatu si Dragos Bercea.
In 30 de minute, ei vor trebui sa gateasca un desert traditional romanesc, la nivel de Top Chef. Insa ingredientele pe care trebuie sa le foloseasca sunt fructe exotice: fructul pasiunii si frunctul dragonului.
De cum au pasit pasesc pe taramul Duelului, cei doi chefi incep spun cuvinte mari: „Vezi ca dragonul nu pierde!”, „Vezi ca pasiunea castiga de obicei.”
Cronometrul incepe sa ticaie, iar duelisti nu pierd nicio secunda. Fiecare doreste sa demonstreze ca el este cel mai bun.
„Bogatu se bazeaza foarte mult pe spectacolul pe care il face. Dar ca preparate, pana acum nu m-a surprins nimic in mod deosebit si tocmai de aceea spun ca am un avantaj. Ca preparat, pot sa-l depasesc pe Bogatu oricand”, sustine Dragos Bercea.
„Bercea are un atu pentru ca a avut de la cine sa invete meseria asta. Meseria asta in general se fura”, spune Dan Bogatu.
Vorbe taioase zboara in toate directiile prin bucataria Top Chef: „Dragos, ne vedem in Iad!” ameninta Bogatu. Insa replicile lui Bercea sunt mai blande: „Dane, sper sa facem preparate atat de bune, incat sa nu plece niciunul dintre noi!”
Dan Bogatu alege sa faca papanasi cu fructul pasiunii, in timp ce Dragos Bercea opteaza pentru o prajitura ca la bunica cu zmeura si fructul dragonului.
Chefii simt tensiunea dintre cei doi si incearca sa calmeze spiritele, ajutandu-i cu sfaturi:
Tudor Constantinescu: „E bine sa te grabesti, dar atentie! Verifica fiecare element, gusta-l. Fiecare element trebuie sa aiba gust si prezentarea pe farfurie sa fie spectaculoasa.”
Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu incep jurizarea. Sunt nemilosi si nu iarta pe nimeni:
„Daca facea Bercea rulada cu fructul dragonului, iesea traditie. Dar ce-a facut el e un mille feiulle.” spune Chef Joseph Hadad.
„De la inceput am cerut atentie din partea tuturor concurentilor, sa fie atenti la ce le cerem, la ceea ce creeaza in farfuria lor si sa respecte tema pe care le-o dam noi, sa se identifice unul de celalalt printr-o creatie proprie.” declara Tudor Constantinescu.
Dar oare cine ramane si cine pleaca? Atat Bercea cat si Bogatu sunt puternici, duri si nu accepta usor o infrangere.
Juratii le dau doua truse de cutite ce trebuie deschise simultan. Cel ce va avea trusa completa va pleca acasa. 3, 2, 1... trusele se deschid si... stupoare! Ambele sunt complete!
Dragos Bercea: „In momentul ala am bagat capul in pamant, am luat trusa si am plecat. Toti aplaudau. Nu m-am uitat in jur. Ma gandeam la familia mea, ca toti vor fi dezamagiti de rezultatul pe care l-am obtinut in acest concurs.”
Dan Bogatu: „Deci am fost surprins de decizie sa ne trimita acasa pe-amandoi. Sincer. Asta e.”
Dragos Bercea: „Sa-mi iau inima s-o arunc ca, saraca, plesnea! Nu stiu. Am avut o senzatie groaznica. Sincer, groaznica. Nu mi s-a-ntamplat niciodata. Nu doresc nimanui s-ajunga la duel, sa pateasca ce-am patit eu.”
Rusinati, cu capul in pamant, fara sa priveasca in jur, cei doi concurenti isi iau trusele de cutite si se urca in masina ce ii scoate din concurs cand... surpriza! Un mesaj primit de la chefi spune urmatoarele: „Mai aveti multe de dovedit. Mai aveti multe de demonstrat. Intoarceti-va si continuati cursa.”
Confuzie, sentimente amestecate, suspans. Vis sau realitate? Celor doi nu le vine sa creada.
„Am trecut prin niste sentimente incredibile. Ok, esti la duel. Pleci acasa, pleci acasa. Dar sa treci de la agonie la extaz, sa fii foarte suparat ca ai plecat acasa si dupa-aia sa-ti zica: Hai inapoi! Nu stiu... e un sentiment cu totul si cu totul diferit.” e de parere Dragos Bercea.
Cei doi raman in concurs si se intorc plini de incredere in randul concurentilor, dar juratii ii vor urmari pas cu pas:
„N-au ajuns acasa pentru ca asta e si ideea. Ei doi au indraznit sa faca lucruri, iar in bucatarie trebuie sa indraznesti. Si am zis: ok, oamenii astia nu pleaca acasa, inca mai au de demonstrat, asa ca de-asta i-am tinut inca... Au meritat.” – Nicolai Tand
„De-acum inainte o sa fiu cu ochii pe ei. Pe ei doi. Foarte dur.” spune amenintator Chef Joseph Hadad.
Astfel se incheie o editie cu un final neobisnuit si cu totul emotionant. Oare cine va fi marele castigator al premiului de 50.000 de euro si al unui curs la un restaurant cu stele Michelin din Franta?
Competitia devine din ce in ce mai taioasa, iar juratii isi ascut cu maiestrie cutitele!
Tochitura romaneasca, in stil asiatic... Editia sase: calatorie in jurul Asiei, cu serpi, dragoni si doi concurenti renascuti din cenusa...