- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 2 oua
- 5 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1 lingurita praf de copt
- un varf cutit sare
- 1 plic zahar vanilat
- o lingura cacao
- o mana de afine
Mod de preparare
1. Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute (2-3), apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau amestecand cu o spatula.
2. Asezam cosuletele de hartie in tava de briose si umplem fiecare cam de trei sferturi. O parte din afine le dam prin faina si le asezam deasupra, punem si restul de afine (cele date prin faina raman deasupra) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute.
3. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin si pudram cu zahar pudra.