Cea de-a treia proba ii aduce pe cei din echipa lui Daniel la duel.
Provocare: Desert la libera alegere. Ceea ce conteaza este sa defineasca stilul fiecarui concurent in parte. Acestia au la dispozitie 60 de minute pentru a arata ca pot realiza preparate dulci de top.
3,2,1, start!
"Deserturile nu sunt punctul meu forte, dar o sa ma straduiesc". recunoaste Paul Purice, in timp ce Mihai este foarte sigur pe el.
Alexandru Balog a dorit sa gateasca doua preparate traditionale reinventate, insa nu a gasit gris, unul dintre ingredientele principale, asa ca in ultimele minute a decis sa faca altceva. "Hai sa incerc cu malai grisat. Mi-am adus aminte de bunica mea care in timpul razboiului inlocuia grisul cu malaiul, insa nu a mers nici asa". A regandit totul si a facut niste mere prajite specifice bucatariei ardelenesti.
Florentina insa este foarte increzatoare: "Cand am auzit de tema duelului, m-am linistit, stiam perfect ce am in minte, m-am relaxat".
Agitatie, idei indraznete, mult zahar, iar emotiile plutesc in aer!
Discutiile apar in jurul cuptoarelor. Mihai este foarte nemultumit de colegii sai care ii schimba temperatura sau il inchid.
Mirela prepara un desert raw vegan, plin de vitamine, enzime, simplu care place foarte mult copiilor: "Carpaccio de piersica". "Am ocazia sa pregatesc ceva drag sufletului meu. Sper sa fie bine".
Daniel, insa, pare sa aiba mari probleme. "Am ars caramelul de trei ori, imi pare rau, daca plec acasa plec pe mana mea, sunt singurul vinovat".
Stop!!! Proba s-a incheiat, iar concurentii vin rand pe rand sa prezinte preparatele in fata juratilor.